• Latest News

    Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

    Το μυστικό σχέδιο της τρόικας για τους γύπες των funds και τους πλειστηριασμούς

    Ξένα κερδοσκοπικά funds και πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης ακινήτων κρύβονται πίσω από την εμπλοκή με τους δανειστές, που ζητούν άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
    Πρόκειται για κεφάλαια γνωστά ως «γύπες» που θέλουν να εισβάλουν στην εγχώρια αγορά και βρίσκονται – σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Έθνος – πίσω από τις πιέσεις του κουαρτέτου για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της κύριας κατοικίας στην Ελλάδα.
    Αποκαλυπτικοί των προθέσεων αλλά και των ακραίων πιέσεων των δανειστών είναι οι διάλογοι που φέρνει στη δημοσιότητα το «Εθνος» ανάμεσα στους υπουργούς Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και τους επικεφαλής του κουαρτέτου.
    Ελληνική πλευρά: Η ελληνική κοινωνία υπέστη ένα σοκ. Έχει χαθεί το 25% του ΑΕΠ. “εχουν μειωθεί 40% τα εισοδήματα, η ανεργία είναι στο 26%. Δεν αντέχει να υποστεί και άλλο σοκ αυτό της απώλειας της κύριας κατοικίας
    Τρόικα: Να μην υπάρχει περιορισμός στους πλειστηριασμούς παρά μόνο για τα φτωχά στρώματα. Έτσι οι τράπεζες θα μπορούν να απειλούν με εξώσεις για να πληρώνουν τα δάνεια τους.
    Ελληνική πλευρά: Το 80% των διαμερισμάτων στην Ελλάδα είναι κάτω από τα 120 τμ. Η ελληνική μεσαία τάξη δεν είναι όπως της Αγγλίας με διαμερίσματα άνω των 300 τ.μ. ή μονοκατοικίες. Η άρση των πλειστηριασμών δεν διευκολύνει ούτε τις τράπεζες.
    Τρόικα: Με τις προτάσεις σας δεν θα υποχρεώνονται να πληρώνουν τα δάνεια.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του Έθνους, που επικαλείται στελέχη με εμπειρία στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές στα κοκκινα δάνεια, η τρόικα θέλει να δημιουργήσει μια νέα αγορά στην Ελλάδα από κατοικίες που θα βγαίνουν στο σφυρί.
    Η αγορά αυτή θα συμπληρώνεται από κερδοσκοπικά funds και πολυεθνικές εταιρείες διαχείρισης ακινήτων. Μοχλό εισόδου των εταιρειών αυτών στη χώρα θα αποτελέσουν οι πρώτοι μαζικοί πλειστηριασμοί ακινήτων απο τις τράπεζες.

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Το μυστικό σχέδιο της τρόικας για τους γύπες των funds και τους πλειστηριασμούς Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top