• Latest News

    Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

    ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ | Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκινάει το «ΚΟΥΡΕΜΑ»

    Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκινά με «κούρεμα» (έως 85%) των ομολογιούχων της για να γλιτώσουν μισό δις οι μέτοχοί της από την ανακεφαλαιοποίηση. Ακολουθούν κι οι άλλες…



    Τους πιστωτές της βάζει, σύμφωνα με την ειδησεογραφία, στο «κάδρο» της ανακεφαλαιοποίησης η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία υπέβαλε χθες την Πέμπτη δημόσια προσφορά για τρεις σειρές ομολόγων συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ.

    Η διοίκηση της τράπεζας στοχεύει στην κάλυψη ενός ποσού από τους κατόχους των ομολογιακών τίτλων. Στο πλαίσιο αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ομολογιούχους της να επιλέξουν μεταξύ:



    – Της είσπραξης μετρητών, αλλά με «κούρεμα» σε σχέση με τις τρέχουσες τιμές.
    – Της ανταλλαγής των τίτλων τους με μετοχές που θα εκδοθούν στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης. Όμως κινδυνεύουν να συμμετάσχουν σε κούρεμα αν δεν συγκεντρωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια από τις αγορές και αποτύχει η ΑΜΚ.

    Τι σημαίνουν απλά όλα αυτά;
    Η τράπεζα προχωρά σε εθελοντικό άτυπο κούρεμα των ομολογιούχων της, προκειμένου να καλύψει μέρος των κεφαλαιακών αναγκών που θα προκύψουν από τα stress tests, προσφέροντας στους ομολογιούχους μετοχές ή μετρητά. Η εξαγορά θα γίνει σε τιμές κοντά στις αγοραίες, οι οποίες είναι έως και 85% χαμηλότερες από τις ονομαστικές.

    Με αυτά τα δεδομένα, η Τράπεζα Πειραιώς εκτιμάται ότι μπορεί να εξοικονομήσει ένα ποσό της τάξης των 350 έως 550 εκατ. ευρώ, το οποίο θα μειώσει το λογαριασμό που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιώτες μέτοχοί της.

    Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως ό,τι κι αν επιλέξουν οι ομολογιούχοι, η τράπεζα θα εγγράψει κεφαλαιακό όφελος, το ύψος του οποίου θα εξαρτηθεί από το τελικό μείγμα της ανταλλαγής.

    Η διαδικασία που ακολουθεί η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται μάλιστα να αποτελέσει πιλότο και για τις άλλες τρεις συστημικές τράπεζες, την Εθνική, την Alpha και την Eurobank… ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΛΟΙΠΟΝ !!!

    πηγή

    Λαϊκή Ενότητα σταθερή αξία.






    ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

    ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

    Μεγάλη ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση, την πρώτη μετεκλογικά, διοργανώνει την Δευτέρα 19/10/2015 η Λαϊκή Ενότητα, στην οποία θα μιλήσει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής του Μετώπου της Λαϊκής Ενότητας, ενώ χαιρετισμούς – παρεμβάσεις θα κάνουν στη συγκέντρωση τρία νέα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας για τα εργασιακά θέματα και τον ταξικό συνδικαλισμό, για τη δημοκρατία, τα δικαιώματα, τον αντιφασιστικό αγώνα και για το κίνημα της νεολαίας.

    Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 58-Μεταξουργείο) στις 7 μ.μ.

    Με τη συγκέντρωση αυτή του Κεραμεικού, η Λαϊκή Ενότητα εγκαινιάζει μια μεγάλη πολιτική εξόρμηση και αντεπίθεση που, με σημαία τη δημοκρατία και τους κοινωνικούς αγώνες, έχει ως κύρια μέτωπα : τα μνημόνια, τα νέα μέτρα λιτότητας και φορολεηλασίας των λαϊκών στρωμάτων, την καλπάζουσα ανεργία, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και των στρατηγικών επιχειρήσεων, την εθνική υποτέλεια και τη νεοφιλελεύθερη ευρωζώνη. Στο πλαίσιο αυτών των μετώπων η Λαϊκή Ενότητα θα φέρει στο προσκήνιο την εναλλακτική της πρόταση για μια αντιμνημονιακή, φιλολαϊκή, παραγωγική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας με ορίζοντα το σοσιαλισμό του 21ου αιώνα.

    Η συγκέντρωση του Κεραμεικού θα είναι η πρώτη ανάμεσα σε πολλές ανοικτές πολιτικές συγκεντρώσεις, που η Λαϊκή Ενότητα θα πραγματοποιήσει ανά την Ελλάδα και τις οποίες θα ακολουθήσει η Πανελλαδική Σύσκεψη των τοπικών επιτροπών της Λαϊκής Ενότητας στις αρχές του Νοέμβρη.

    Φίλοι Λαϊκής Ενότητας


    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΣΟΚ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ | Η Τράπεζα Πειραιώς ξεκινάει το «ΚΟΥΡΕΜΑ» Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top