• Latest News

    Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

    Παμποντιακή διαδήλωση αύριο στο Σύνταγμα

    Σε παμποντιακή διαδήλωση στο Σύνταγμα, αύριο Πέμπτη στις 4 η ώρα το απόγευμα, καλεί τον ποντιακό ελληνισμό αλλά και όλους τους ‘Ελληνες πολίτες η “Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος”. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία, επισημαίνονται τα εξής:
    “Τα χτυπήματα που δέχεται ο Ποντιακός Ελληνισμός από την Κυβέρνηση είναι διαδοχικά και ουσιαστικά.
    Η κατάργηση του βοηθήματος επιβίωσης των ομογενών συμπατριωτών μας,τους οδηγεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο.
    Η αφαίρεση από την διδακτέα ύλη της Γ΄ Λυκείου, του κεφαλαίου «Παρευξείνιος Ελληνισμός», του μοναδικού με σαφή αναφορά στον όρο Γενοκτονία, λογοκρίνει την παιδεία παραχαράσσοντας το μέλλον μας.
    Κορωνίδα στις προσβολές, αποτελεί η πρόσφατη ανενδοίαστη άρνηση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας.
    Επειδή, η παραμονή του Αρνητή του χειρότερου Εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας, στο Υπουργείο Παιδείας προσβάλλει την ιστορική αλήθεια. Επειδή, η ύπουλη επέμβαση στην παιδεία θανατώνει την μνήμη του μέλλοντος. Επειδή, οι νομοθετικές παλινωδίες στο θέμα των συντάξεων εμπαίζουν τους υπερήλικες ομογενείς. Επειδή, πλέον, οι προθέσεις τους δεν κρύβονται, η απάντηση του Ποντιακού Ελληνισμού θα είναι άμεση και έντονη.

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

    Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος σας καλεί όλους την Πέμπτη 05/11/2015 και ώρα 16:00 στην Πλατεία Συντάγματος σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις πρόσφατες υβριστικές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας αλλά και την γενικότερη στάση της Κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν τον Ποντιακό Ελληνισμό.

    Καλούμε τα σωματεία όπως ενημερώσουν τα μέλη τους για την μεγαλύτερη δυνατή κινητοποίηση στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, προκειμένου να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα από τον Ποντιακό Ελληνισμό.”
    [ΠΗΓΗ]

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Παμποντιακή διαδήλωση αύριο στο Σύνταγμα Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top