• Latest News

    Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

    Γιουχάισαν τον Ολάντ σε υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού ( Βίντεο )

    Με έντονες αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν τον πρόεδρο Ολάντ σε ένα εργοστάσιο ανακύκλωσης σε λαϊκό προάστιο του Παρισιού.

    Με σφυρίγματα αποδοκιμασίας έγινε δεκτός ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε σήμερα σε ένα υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού όπου πριν από δέκα χρόνια είχαν σημειωθεί βίαιες, αιματηρές ταραχές.

    Κατά την άφιξή του στο Λα Κουρνέβ, στα βόρεια της γαλλικής πρωτεύουσας, κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο —μεταξύ αυτών και πολλοί νέοι— τον γιουχάισαν ενώ λίγοι χειροκροτούσαν.

    Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο των δύο αγοριών

    "Έρχομαι δέκα χρόνια μετά από αυτά του έγιναν, εκείνη τη φρικτή τραγωδία του Κλισί, τις ταραχές που σημειώθηκαν" είπε στους δημοσιογράφους ο Ολάντ, αναφερόμενος στον θάνατο δύο αγοριών από ηλεκτροπληξία, όταν προσπάθησαν να κρυφτούν στο χώρο ενός μετασχηματιστή για να ξεφύγουν από αστυνομικούς που τους καταδίωκαν, στο Κλισί-σου-Μπουά.

    Ο θάνατος των δύο ανηλίκων σηματοδότησε την αρχή τριών εβδομάδων ταραχών στα περισσότερα προάστια της Γαλλίας που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία και την ανασφάλεια.

    Σήμερα "πρέπει να φέρουμε την ειρήνη, τη συνοχή και την αλληλεγγύη" στα προάστια, πρόσθεσε ο Φρανσουά Ολάντ μπαίνοντας κατόπιν σε ένα κτίριο για να εγκαινιάσει μια Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης, έργο της οποίας είναι να στηρίζει τη δημιουργία μικρών επιχειρήσεων στις λαϊκές συνοικίες.

    "Δεν υπάρχουν χαμένα προάστια στη Δημοκρατία. Δεν υπάρχει περιθωριακή Γαλλία", είπε στην ομιλία του υπογραμμίζοντας ότι ο δικός του ρόλος είναι να διασφαλίσει την "ισότητα". "Θέλουμε την ίδια Γαλλία ή θα πρέπει να ζούμε χωριστά, να είμαστε ύποπτοι οι μεν για τους δε επειδή δεν προερχόμαστε από το σωστό προάστιο, επειδή δεν έχουμε το σωστό χρώμα δέρματος;" συνέχισε.

    Από το 2012 που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Ολάντ έχει επισκεφθεί περίπου 30 φορές τα γαλλικά προάστια, οι κάτοικοι των οποίων είχαν ψηφίσει συντριπτικά υπέρ του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές. ΠΗΓΗ



    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γιουχάισαν τον Ολάντ σε υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού ( Βίντεο ) Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top