• Latest News

    Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

    Σενάρια αντικατάστασης της Μέρκελ από τον Σόιμπλε

    Το σενάριο εκλογής της Α. Μέρκελ ως γ.γ. του ΟΗΕ και την ανάληψη της καγκελαρίας από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προβάλουν σκληροπυρηνικά στελέχη της γερμανικής δεξιάς.

    Το σενάριο εκλογής της Αγκελα Μέρκελ ως γ.γ. του ΟΗΕ και την ανάληψη της καγκελαρίας από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προβάλουν έντονα κάποια στελέχη της γερμανικής δεξιάς και μάλιστα της πιο σκληροπυρηνικής πτέρυγας των Βαυαρών χριστιανοκοινωνιστών.

    Η... πρωσική πειθαρχία του Σόιμπλε

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου N-TV στην συντηρητική παράταξη κλιμακώνονται οι αντιδράσεις για την μεταναστευτική και προσφυγική πολιτική που ακολουθεί η Αγκελα Μέρκελ. Μάλιστα βαυαροί χριστιανοκοινωνιστές θεωρούν ότι κακώς πρόσφερε οικονομικά ανταλλάγματα και δέχθηκε να ανοίξουν νέα κεφάλαια στην διαπραγμάτευση για την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

    Ο αρθρογράφος θεωρεί ότι την Μέρκελ θα πρέπει αν διαδεχθεί στην καγκελαρία ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε καθώς «ενσαρκώνει την κλασική, πρωσική πολιτική άποψη για τους εξισορροπημένους προϋπολογισμούς, τον νόμο και την τάξη και την προστασία των συνόρων».

    Για την ίδια τη Μέρκελ αναφέρεται ότι αφού χαίρει της διεθνούς εκτίμησης, θα μπορούσε να τεθεί ως υποψήφια για την θέση του γενικού γραμματέα του ΠΗΕ, καθώς η θητεία του Μπαν Κι Μουν θα λήξει σε 14 μήνες.

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σενάρια αντικατάστασης της Μέρκελ από τον Σόιμπλε Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top