• Latest News

    Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

    Στο 10% η Λαική Ενότητα με τάση να ξεπεράσει το 12%8

    ΜΙΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΕΤΟΙΜΗ

    Μια νέου τύπου δημοσκοπική εταιρεία η οποία θα βασίζεται στην επιστημονική προσέγγιση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών (σε κάποιες χώρες έχουν γίνει τρόπος ζωής τα ηλεκτρονικά δημοψηφίσματα) είναι ήδη έτοιμη από μεγάλη πολυεθνική με δραστηριότητες στην Ελλάδα.

    Κι αυτό γιατί οι επενδυτές εκτιμούν πως το βράδυ της Κυριακής θα υποστούν πανωλεθρία και καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία τους οι παραδοσιακοί δημοσκόποι.

    Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" παρότι διαφωνεί κάθετα και οριζόντια με τις αρχές της "Λαϊκής Ενότητας" ανιχανεύει την δυναμική της σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης. Κι όχι μόνο εμείς αλλά και οι πραγματικές μετρήσεις.

    Η νέα εταιρία στο χώρο των δημοσκοπήσεων δίνει ιδιαίτερα ανεβασμένα και τα ποσοστά του ΚΚΕ(7-9%).

    Ηδη η συγκεκριμένη εταιρία δίνει την Λαϊκή Ενότητα στο 10% (με τάση να ξεπεράσει το 12%) με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να τραβάει μπροστά το κάρο.

    Στο μεταξύ η ίδια μιλώντας στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Αλέξη Τσίπρα.

    Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξή της στην εκπομπή Ακραίως του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ.

    Η κυρία Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι αυτός διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ μίλησε για κατάλυση της Δημοκρατίας και εσχάτη προδοσία καθώς όπως είπε το κοινοβούλιο νομοθετεί κατά παραγγελία, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή της για την υπογραφή του νέου μνημονίου αφού όπως είπε αυτοί που το υπέγραψαν είχαν εντολή για το αντίθετο.


    Δείτε το βίντεο


    Σχολιάζοντας την διεξαγωγή των εκλογών η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι κατά παραγγελία των δανειστών, «είναι εκλογές Σόιμπλε».

    Μάλιστα όπως είπε ο λαός έδωσε 62% «όχι» στο δημοψήφισμα, η κυβέρνηση έκανε «ναι» το όχι . «Με θλίβει ότι μια κυβέρνηση που εξελέγη με αντιμνημονιακό πρόγραμμα, έφερε τρίτο μνημόνιο» πρόσθεσε.

    «Δεν έφυγα ποτέ από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε ο πρόεδρός του. Πάλεψα μέχρι τέλους για την υπεράσπιση της δημοκρατίας», είπε σε ερώτηση γιατί δεν έμεινε δίπλα στον κ. Τσίπρα και πρόσθεσε:

    «Η χώρα έχει περισσότερα όπλα από ποτέ για να αποτινάξει τον ζυγό. Είναι εγκληματική η επιλογή του κ. Τσίπρα να απελπίσει το λαό μετά το “όχι“. Δεν είχαν το δικαίωμα αυτό. Αυτό αντιπροσωπεύει τον δικό τους πανικό, τη δική τους προσχώρηση σε τέτοιες λογικές και πολιτικές».

    Σε ερώτηση τι προτείνει στο λαό, με τη Λαϊκή Ενότητα: «Έδωσε το δικαίωμα σε αυτούς που μας κατέστρεψαν να επιχαίρουν. Αυτό είναι ψέμα. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψαν τη χώρα για 40 χρόνια. Είχαν πολλούς λόγους να συναινούν σε συμφωνίες που συγκάλυπταν τις ευθύνες τους. Μετακυλύουν στο λαό το χρέος που δημιούργησαν επίορκα στελέχη τους».

    «Ο κ. Τσίπρας δεν είχε συμμετοχή στο φαγοπότι. Δεν είναι μονόδρομος η υπογραφή μνημονίων. Το μνημόνιο είναι κατασκευή που εξυφάνθηκε το 2010 από Παπανδρέου και τρόικα. Πριν δεν υπήρχαν. Παραβιάζει αυτοτελώς τις ευρωπαϊκές συνθήκες και αυτό το λέει ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ. Είναι αντιευρωπαϊκό. Πρέπει να αντιταχθούμε στην ολοκληρωτικού τύπου οικονομική επίθεση».

    Σχολιάζοντας τα όσα ακούγονται περί σύγκρουσης της κυβέρνησης με την Ευρώπη η κυρία Κωνσταντοπούλου απάντησε:

    «Γελάω πικρά όταν ακούω για σύγκρουση με την ΕΕ» και πρόσθεσε μάλιστα ότι η Δημοκρατία στην χώρα μας έχει καταλυθεί.

    «Εχει καταλυθεί η δημοκρατία στη χώρα μας. Αυτή τη στιγμή το κοινοβούλιο νομοθετεί κατά παραγγελία» είπε και πρόσθεσε ότι:

    «Είναι γραμμένα στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου όλα αυτά που στοιχειοθετούν κατάλυση της δημοκρατίας. Απειλούν τον ελληνικό λαό με εξαθλίωση. Είναι εσχάτη προδοσία όλων όσων συμπράτουν σε αυτό το καθεστώς αποικίας και εξαναγκασμού του κοινοβουλίου να νομοθετεί κατά παραγγελία».

    Παράλληλα η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι δεν έμαθε ποτέ για την παραίτηση της κυβέρνησης.

    «Η παραίτηση της κυβέρνησης έγινε σε συνεννόηση με τους δανειστές και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από την Πρόεδρο της Βουλής το απέκρυψε. Η ενημέρωση δεν ήταν πλήρης ούτε η δέουσα για τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου».

    Σε ερώτηση για το τι θα ήθελε να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μη φύγει:

    «Ηθελα να πρωτοτυπήσει και να κάνει όσα είχαμε πει προεκλογικά. Η Λαϊκή Ενότητα αντιπροσωπεύει την συνέπεια προεκλογικών λόγων και εξυπηρετεί το σχέδιο να μην απελπιστεί ο λαός, να μην πάει σπίτι του μετά την ανείπωτη προδοσία, να αντιληφθεί ότι υπάρχουν δυνάμεις αποφασισμένες να παλέψουν».

    Σε ερώτηση του Τάκη Χατζή για το αν ήθελε να έρθει σε ρήξη η κυβέρνηση με τους δανειστές η πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε υποχρέωση να μην υπογράψει το μνημόνιο.

    «Ξέρουμε μόνο ότι υπήρξε μια 17ωρη διαδικασία. Σε αυτό δεν μπορεί να συνοψίζεται η καταδίκη του λαού μέχρι το 2060, για μια νύχτα. Οι κ.κ. Τσίπρας, τσακαλώτος, Δραγασάκης και Παππάς υπέγραψαν συμφωνία ενώ είχαν εντολή για το αντίθετο. Είχαν ρητή εντολή από το λαό να μην υπογράψουν. Δεν χρειάζεται να πούμε τι θέλουμε. Είχε υποχρέωση η κυβέρνηση να μην υπογράψει.

    Από εδώ και πέρα, το σχέδιο είναι να γίνουν όσα δεν έγιναν με ευθύνη εκείνων που είχαν το καθήκον. Πρέπει να υπάρξει μια στρατηγική σύγκρουσης με εκείνους που επιμένουν να καταπνίξουν τον ελλληνικό λαό. Διεκδίκηση για διαγραφή του χρέους. Είναι παράνομο, απεχθές και μη βιώσιμο. Αυτό σημαίνει, από το πόρισμα που βγήκε, ότι η χώρα έχει δικαίωμα να το διαγράψει, αλλά και να ζητήσει αποζημίωση».

    Μάλιστα συμπλήρωσε ότι δεν προτάθηκαν όλα αυτά στους δανειστές. Και δεν αξιοποιήθηκε το πόρισμα της επιτροπής, στις 18 Ιουνίου.

    «Εβγαλε έκθεση και το ΔΝΤ γιατί συνειδητοποίησε την ευθύνη του. Οι δανειστές είναι εκτεθειμένοι και λυσσομανούν για να αποδεχθούμε το χρέος. Η κυβέρνηση το δέχθηκε, υπέγραψε νέο μνημόνιο. Δεν είναι αλήθεια η ρύθμιση του χρέους, είναι απάτη. Είπα του κ. Τσίπρα να μας το πει που υπάρχει αυτή η δέσμευση από τους δανειστές. Ρητά αναφέρεται στο μνημόνιο ότι δεν αμφισβητείται το χρέος» πρόσθεσε.

    Σύμφωνα με την πρόεδρο της Βουλής υπάρχουν τα εργαλεία για να τα διεκδικήσουμε όλα αυτά. Όπως είπε από τις αρχές του 2015 το Γενικό Λογιστήριο το έχει υπολογίσει 315 δισ. Ευρώ. Γιατί δεν το ενέγραψε στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση.

    Τέλος, σχολιάζοντας τα εξοπλιστικά και Siemens είπε:

    «Δεν έγινε τίποτα από αυτά. Δεν διαπραγματευτήκαμε και υπογράψαμε την καταδίκη των επόμενων γενεών».

    Δημοσίευση: 13 Σεπτεμβρίου 2015, 12:43 kourdistoportocali
    .

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Στο 10% η Λαική Ενότητα με τάση να ξεπεράσει το 12%8 Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top