• Latest News

    Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

    ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΦΙΛΗ ΚΑΙ Η ΦΤΗΝΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

    Δηλώνω πλήρη αδυναμία να κατανοήσω τον λόγο που ώθησε τον υπουργό Παιδείας να επανέλθει στη γνωστή, "προσωπική", όπως ο ίδιος δήλωσε, άποψη περί "εθνοκάθαρσης και όχι γενοκτονίας" των Ποντίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η άστοχη αυτή τοποθέτηση δημιουργεί πρόσθετα ερωτήματα, καθώς ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να επισκεφθεί την Τουρκία, σε μια συγκυρία που φορτίζεται από τη γενικευμένη καταστολή του καθεστώτος Ερντογάν- Νταβούτογλου εναντίον άλλων εθνικών ομάδων, και κυρίως των Κούρδων.

    Η Βουλή των Ελλήνων έχει αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων με απόφασή της που υπερψηφίστηκε και από όλα τα κόμματα της Αριστεράς. Η ανακίνηση του ζητήματος, σε διάσταση με αυτήν την ομόφωνη απόφαση, από τον υπουργό Παιδείας δεν έχει τίποτα το θετικό να προσφέρει ούτε στους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, ούτε στις διμερείς σχέσεις. Αντιθέτως, δημιουργεί ανώφελες και επιζήμιες φορτίσεις και τροφοδοτεί εθνικιστικές αντιδράσεις, ένθεν κακείθεν του Αιγαίου.

    Αλγεινή εντύπωση προκαλεί, όμως και η πλειοδοσία εθνικισμού από τη Νέα Δημοκρατία και τους τέσσερις δελφίνους της, που διαγκωνίζονται για την αρχηγία. Αυταπατάται η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αν πιστεύει ότι μπορεί να εκμεταλλευθεί την λαθεμένη τοποθέτηση του Νίκου Φίλη στην εναγώνια προσπάθειά της να βρει πεδίο αντιπολιτευτικής ρητορείας και να συγκαλύψει τη συμπόρευσή της με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ σε όλα τα σφαγιαστικά, για τα κοινωνικά δικαιώματα, μέτρα, που επιβάλλει σε όλο το μνημονιακό πολιτικό τόξο η τρόικα των δανειστών. Δεν νομιμοποιούνται να ενδύονται την λεοντή του "πατριωτισμού" όσοι καταδικάζουν τη χώρα στο ρόλο του θλιβερού προτεκτοράτου μιας γερμανικής Ευρώπης.

    Αυτήν την ώρα το γήπεδο της υπεράσπισης της χώρας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας βρίσκεται κυρίως σε ένα μεγάλο μέτωπο. Το μέτωπο της ακύρωσης των μνημονίων, της ακύρωσης λιτότητας, της φορολεηλασίας και του ξεπουλήματος του δημοσίου πλούτου. Το μέτωπο της στήριξης και ανβάθμισης της παιδείας μας. Το μέτωπο για μια Ελλάδα δημοκρατική, ανεξάρτητη, προοδευτική και σοσιαλιστική. Σε αυτά τα μέτωπα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και φυσικά ο Ν. Φίλης, συμπορεύονται με τη ΝΔ σε μια ιδιόμορφη σύγχρονη οικονομική και κοινωνική "γενοκτονία" του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας.

    ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΛΙΟΥ

    ISKRA

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΕΠΙΖΗΜΙΕΣ ΟΙ ΠΟΝΤΙΑΚΕΣ ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Ν. ΦΙΛΗ ΚΑΙ Η ΦΤΗΝΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ. Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top