• Latest News

    Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

    Δεν πληρώνει κανείς τίποτα! Σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ τα «φέσια» στο Δημόσιο μόνο τον Σεπτέμβριο

    Ραγδαία άνοδο, που άγγιξε το 1,5 δις ευρώ, σημείωσαν τα «φέσια» των ιδιωτών προς το Δημόσιο τον Σεπτέμβριο, δείγμα του ότι οι πολίτες ως επί το πλείστον δεν έχουν και άλλοι δεν θέλουν να πληρώσουν!

    Μάλιστα, η «τρομακτική» αυτή αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών, που στο σύνολό τους ξεπερνούν πλέον τα 80 δισ. ευρώ ανησυχεί το υπουργείο Οικονομικών, που βλέπει τους στόχους των κρατικών εσόδων να απομακρύνονται, αφού ήδη η «τρύπα» των εσόδων στο εννεάμηνο βάθυνε στα 5 δισ. ευρώ.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, στο 9μηνο του 2015 το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορολογούμενων ανέρχεται σε 8,392 δισ. ευρώ, από 6,923 δισ. ευρώ τον Αύγουστο. Δηλαδή, εάν προστεθούν και τα 72,028 δισ. ευρώ των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών έως το τέλος του 2014 συνολικά ο λογαριασμός υπερβαίνει τα 80 δισ. ευρώ.

    Σημειώνεται, πως τους τελευταίους μήνες η μηνιαία αύξησή τους είχε περιορισθεί στα επίπεδα των 500 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο Σεπτέμβριος ήταν… καταστροφικός!

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δεν πληρώνει κανείς τίποτα! Σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ τα «φέσια» στο Δημόσιο μόνο τον Σεπτέμβριο Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top