• Latest News

    Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

    Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές: Το προσφυγικό θα μας οδηγήσει σε εμφύλιο

    Kατηγορούν ευθέως την καγκελάριο για τη πολιτική της

    H μεταναστευτική κρίση μπορεί να οδηγήσει τη Γερμανία σε εμφύλιο και αναρχία, υποστηρίζουν στελέχη του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος "Eναλλακτική για τη Γερμανία", κατηγορώντας ευθέως την Άνγκελα Μέρκελ για τη πολιτική της στην προσφυγική κρίση.



    Η δήλωση αυτή του Χάνσγιοργκ Μίλερ, στελέχους του κόμματος "Εναλλακτική για τη Γερμανία" είναι στο ίδιο μήκος κύματος με αυτή του Βαυαρού πολιτικού από το κόμμα των Χριστιανοκοινωνιστών, Πέτερ Ντράιερ, ο οποίος ζήτησε από τη Γερμανίδα καγκελάριο να δεσμευτεί προσωπικά πως αν η Γερμανία λάβει ένα εκατομμύριο πρόσφυγες στο έδαφός της, η γενέτειρά του θα δεχτεί μόνο 1800.

    "Όσοι έρθουν επιπλέον, θα σταλούν με λεωφορεία στην καγκελαρία στο Βερολίνο!,", δήλωσε ειρωνικά ο Χριστιανοκοινωνιστής πολιτικός, στέλνοντας το δικό του μήνυμα στην Γερμανίδα καγκελάριο.

    Λίγες ώρες πριν τη νέα συνάντηση που θα έχουν αύριο οι τρεις ηγέτες του μεγάλου συνασπισμού -Μέρκελ, Ζεεχόφερ και Γκάμπριελ- σε μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο προσφυγικό, ο Σοσιαλδημοκράτης αντικαγκελάριος που αντιτίθεται στη πρόταση των Χριστιανοδημοκρατών και Χριστιανοκοινωνιστών για "ζώνες τράνζιτ", επεσήμανε ότι οι μισοί τουλάχιστον από τους πρόσφυγες που θα δεχτεί η πατρίδα του δεν θα είναι καταγεγραμμένοι.

    Επιπλέον, απηύθυνε συστάσεις και ταυτόχρονα προειδοποίηση στους πρόσφυγες εκείνους που επιθυμούν να λάβουν πολιτικό άσυλο από τη Γερμανία, τονίζοντας πως η Γερμανία δεν είναι πλέον εύκολη χώρα για τα εργασιακά.

    "Η Γερμανία δεν είναι πλέον εύκολη χώρα", προειδοποίησε ο Γκάμπριελ όσους πρόσφυγες επιθυμούν να λάβουν πολιτικό άσυλο αναφερόμενος κυρίως στην διαφορά νοοτροπίας κυρίως σε ό,τι αφορά την εργασία.

    Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας ζήτησε επίσης "ισορροπία μεταξύ εμπιστοσύνης και ρεαλισμού" και πρόσθεσε ότι θα ήταν ανόητο να μην επιχειρηθεί η ένταξη των προσφύγων στην αγορά εργασίας, σε μια Γερμανία η οποία απειλείται από έλλειψη εργατικού δυναμικού λόγω της γήρανσης του πληθυσμού.

    Υποστήριξε, πάντως, ότι οι πληροφορίες που βλέπουν το "φως" της δημοσιότητας σχετικά με τις διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού είναι υπερβολικές, είπε χαρακτηριστικά: "μερικές φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο δραματικά όσο διαβάζετε" και συμβούλευσε να επικρατεί "αισιοδοξία και ρεαλισμός" στη συζήτηση για τους πρόσφυγες.

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γερμανοί ευρωσκεπτικιστές: Το προσφυγικό θα μας οδηγήσει σε εμφύλιο Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top