• Latest News

    Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

    Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας μετά τη φονική πυρκαγιά

    Χθες, 13.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στο Βουκουρέστι, απαιτώντας την παραίτηση του Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών Γκαμπριέλ Όπρεα

    Την παραίτηση του πρόκειται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βίκτορ Πόντα, έπειτα από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε το περασμένο Σάββατο σε νυχτερινό κέντρο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 32 άνθρωποι, σύμφωνα με το Associated Press.



    «Ο Βίκτορ Πόντα θα παραιτηθεί την Τετάρτη. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για αυτό που συνέβη. Είναι σοβαρό ζήτημα και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα επιλύσουμε γρήγορα το θέμα», είπε σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής του κόμματος του Πόντα.

    Χθες, περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι διαδήλωσαν μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης στο Βουκουρέστι, απαιτώντας την παραίτηση του Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργού και του υπουργού Εσωτερικών Γκαμπριέλ Όπρεα.

    «Πόντα, παραιτήσου», «Όπρεα, παραιτήσου», «Δολοφόνοι», φώναζε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στην Πλατεία Νίκης, στο κέντρο της πρωτεύουσας.

    Οι διαδηλωτές ζητούσαν επίσης την παραίτηση του δημάρχου του 4ου διαμερίσματος του Βουκουρεστίου, όπου βρισκόταν το κλαμπ Colectiv όπου ξέσπασε η πυρκαγιά κατά τη διάρκεια μιας ροκ συναυλίας.

    Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η φωτιά προκλήθηκε από τα πυροτεχνήματα που χρησιμοποιήθηκαν μέσα στην αίθουσα. Το νυχτερινό κέντρο, που στεγαζόταν σε ένα παλιό εργοστάσιο υποδημάτων, δεν είχε άδεια για να φιλοξενεί συναυλίες, ούτε και σόου με πυροτεχνήματα.
    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας μετά τη φονική πυρκαγιά Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top