• Latest News

    Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

    Με κινήσεις Fast Track η ανακεφαλαιοποίηση και τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

    Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει αν καταθέσει εντός της εβδομάδας τα δύο νομοσχέδια στη Βουλή, με στόχο να ψηφιστούν με συνοπτικές διαδικασίες.

    Με συνοπτικές διαδικασίες σχεδιάζει η κυβέρνηση να περάσει από την Βουλή τα δύο νομοσχέδια για το 2ο μέρος των προαπαιτούμενων και για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και του ΤΧΣ.

    Οπως δήλωσε στο Thetoc.gr ανώτατη πηγή του υπουργείου Οικονομικών μέχρι την Πέμπτη θα έχουν κατατεθεί στην βουλή τα δύο νομοσχέδια με την κυβέρνηση να επιδιώκει να ακολουθηθούν διαδικασίες «fast track», δηλαδή να υπάρξει συζήτηση μιας μέρας στις αρμόδιες επιτροπές του κοινοβουλίου και μια μέρα συζήτησης και ψήφισης στην ολομέλεια του σώματος.

    Η κυβέρνηση αποσκοπεί στο να αποσπάσει μια απόφαση από το EuroWorking Group ότι η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις προκειμένου στην συνέχεια το Eurogroup της 9ης Νοεμβρίου να αποφασίσει με την σειρά του την αποδέσμευση των 2 δις ευρώ από την δόση των 26 δισ. ευρώ που εγκρίθηκε τον Αύγουστο.
    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Με κινήσεις Fast Track η ανακεφαλαιοποίηση και τα προαπαιτούμενα στη Βουλή Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top