• Latest News

    Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

    Το βίντεο που θέλει να εξαφανίσει ο Τσίπρας πριν έρθει ο Ολάντ στην Αθήνα

    Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιήσει την επόμενη Πέμπτη και Παρασκευή, 22 και 23 Οκτωβρίου, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

    Έρχεται λοιπόν στη χώρα ο άνθρωπος που έβαλε πλάτη για τη χώρα όσο κάνεις. Θα τον υποδεχτεί ο άνθρωπος που όχι στο πολύ μακρινό παρελθόν τον είχε αποκαλέσει απαξιωτικά …Ολαντρέου. Ποση απόσταση χωρίζει τον Τσίπρα με τον Μελανσον να χαμογελά ειρωνικά δίπλα του με την εικόνα που θα δουμε την άλλη εβδομάδα, αυτης δηλαδή του Τσίπρα να υποδέχεται τον Γάλλο Πρόεδρο.

    Μάλλον… ένα μνημόνιο δρόμος!

    Το βίντεο δυστυχώς υπάρχει ακόμα και είναι σίγουρο οτι ο πρωθυπουργός θα ήθελε να υπάρχει ένα μαγικό…κουμπι που να το πατήσει και να εξαφανιστεί από προσώπου γης και…διαδικτύου.

    Τι είχε συμβεί τότε στο Παρίσι…

    Τα σχόλιά του σε στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας προκάλεσαν αρνητική εντύπωση κάνοντας κάποιους να μιλήσουν για γκάφα λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος αναμένεται να παρουσιάσει ένα σχέδιο ανάπτυξης για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Η γκάφα Τσίπρα έγινε στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν του Αριστερού Μετώπου.

    Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε μεταξύ άλλων: «Σε ό,τι αφορά τον νέο Πρόεδρο της Γαλλίας θεωρούμε ότι είναι δικαίωμά του να μη δέχεται με βάση το πρωτόκολλο να συναντήσει αρχηγούς κομμάτων και να θέλει να συναντά μονάχα αρχηγούς κρατών, είναι απολύτως κατανοητό». Για να προσθέσει: «Αλλά πρέπει και ο ίδιος να γνωρίζει ότι πολύ σύντομα θα κληθεί να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα. Και κυρίως αν όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά, διότι εάν ο γαλλικός λαός έστειλε τον κ. Σαρκοζί να κάνει διακοπές στο Μαρόκο τον έστειλε όχι για ν’ αντικατασταθεί από κάποιον που θα εφαρμόζει την ίδια πολιτική, αλλά από κάποιον που θα την αλλάξει αυτή την πολιτική».



    Η επίθεση στον Φρανσουά Ολάντ κορυφώθηκε προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, κι αφού ο Ζαν-Λικ Μελανσόν απευθυνόμενος κυρίως στην εσωτερική πολιτική σκηνή, όχι μόνο υπερθεμάτισε στα λεγόμενα Τσίπρα αλλά επιτέθηκε και στους «πρώην συντρόφους του» του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, γιατί και αυτοί «σαν στρατιωτάκια που κάνουν καριέρα, επίσης δεν δέχτηκαν να δουν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Καταλαβαίνουμε ποιο είναι το μήνυμα» είπε ο Μελανσόν, εμπλέκοντας στην επίθεση και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου: «Οτι το κόμμα του Ολάντ είναι υπέρ του Μνημονίου όπως ήταν ο κ. Παπανδρέου, είναι σαν το ΠΑΣΟΚ».



    Από εκεί μάλλον πιάστηκε ο Αλέξης Τσίπρας και είπε το περίφημο: «Με τον Ζακ-Λικ Μελανσόν είμαστε πολλά χρόνια συναγωνιστές και σύντροφοι στα πλαίσια του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Με αυτή τη μεγάλη δύναμη της Αριστεράς στη Γαλλία, ο Πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει ότι δεν μπορεί με ευκολία να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας Ολαντ-ρέου, διότι θα έχει το αποτέλεσμα και την εξέλιξη που είχαμε και στην Ελλάδα».



    Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έμεινε εκεί. Είπε πως ο κ. Ολάντ θα πρέπει να αποδείξει πως όσα έλεγε προεκλογικά ισχύουν και μετεκλογικά και συνέχισε λέγοντας πως αν δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του ο γαλλικός λαός θα τον στείλει στο Μαρόκο να κάνει διακοπές μαζί με τον Σαρκοζί!



    Γαλλικές διπλωματικές πηγές χαρακτήριζαν αήθη την επίθεση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατά του νεοεκλεγέντος Προέδρου της Γαλλίας.



    Από τα πυρά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν γλίτωσε και ο Α.Σαμαράς τον οποίο αποκάλεσε «ιμιτασιόν Σαρκοζί».

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Το βίντεο που θέλει να εξαφανίσει ο Τσίπρας πριν έρθει ο Ολάντ στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top