• Latest News

    Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

    Δύσκολες ώρες στη Βουλή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

    Αγριες κόντρες, ομοβροντία για τα πόθεν έσχες μελών του υπουργικού συμβουλίου, αλλά και αθλιότητες από χρυσαυγίτες βουλευτές σημάδεψαν τη συζητηση στην Ολομέλεια για το Πολυνομοσχέδιο, συζήτηση που ολοκληρώνεται την Παρασκευή με την ψηφοφορία, που έχει θεωρηθεί ως «δεύτερη ψήφος εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση,

    Οι αθλιότητες των Χρυσαυγιτών

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης κατήγγειλε την Χρυσή Αυγή ότι λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων των εφοπλιστών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, ενώ μιλώντας για τον Χίτλερ είπε ότι είναι ιδεολογικός πατέρας των χρυσαυγιτών.

    Πάνω στα σχόλια του «πάτησε» ο Γιάννης Λαγός λίγη ώρα αργότερα. Τοποθετούμενος από το βήμα της Ολομέλειας (προ)κάλεσε την ΚΟ του ΚΚΕ να απαντήσει σε ποια offshore εταιρία πούλησε το τηλεοπτικό σταθμό 902.

    Πανδαιμόνιο

    Οι βουλευτές του ΚΚΕ σηκώθηκαν όρθιοι σε έξαλλοι κατάσταση από τα έδρανα τους προχωρώντας προς την έξοδο της αίθουσας, ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής άφησε το βήμα και αποχωρώντας κατευθύνθηκε προς το μέρος τους.

    «Δώστε μου τα στοιχεία σε ποιους πουλήσατε το τηλεοπτικό κανάλι» εξακολούθησε να φωνάζει «στη Β΄ Πειραιά η Χρυσή Αυγή πήρε 9,5% δεν τα πήγατε καλά συντρόφια» συνέχισε, ενώ ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος προειδοποίησε με παρέμβαση του Φρουράρχου της Βουλής.

    Η «απειλή» του όχι μόνο δεν συνέτισε τους χρυσαυγίτες που φώναζαν όρθιοι από τα έδρανα τους αλλά προκάλεσε νέα έκρηξη στον Γιάννη Λαγό.

    «Εμείς δεν φοβηθήκαμε τους μασκοφόρους που μας πήγαν μέσα. Σίγα μην φοβηθούμε και τον Φρούραρχο» απάντησε αποκαλώντας ταυτόχρονα τους βουλευτές του ΚΚΕ «τσιράκια του συστήματος».

    Βουλευτές του ΚΚΕ αποκαλούσαν τους χρυσαυγίτες «δολοφόνους», «εγκληματίες» και «μαχαιροβγάλτες» ενώ παρενέβη και ο υπουργός Περιβάλλοντος ΠάνοςΣκουρλέτης που απευθυνόμενος προς τον Λαγό τον προέτρεψε δεικτικά να πάει να πουλήσει προστασία σε κανένα ξενοδοχείο.

    Στην αίθουσα μπήκε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός ο οποίος επιτέθηκε φραστικά προς τους χρυσαυγίτες λέγοντας ότι δεν τους τρομάζουν οι ασχήμιες τους.

    Τον συγκράτησε η Σοφία Βούλτεψη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες επεισόδιο υπήρξε και μεταξύ του βουλευτή του ΚΚΕ Χρήστου Κατσιώτη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Δριτσέλλη.

    Κερασάκι στην τούρτα η τοποθέτηση του Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος σαν μην συνέβη τίποτα προτίμησε να επιτεθεί στο Ποτάμι και τον «ακροδεξιό» ΆδωνιΓεωργιάδη, ενώ επανέλαβε ότι δεν θα ψηφίσει τα αντιλαικά μέτρα.

    Σφοδρή επίθεση Μεϊμαράκη κατά Τσίπρα

    Νωρίτερα σε οξύτατους τόνους ο Ευάγγελος Μειμαράκης είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα για αδίστακτη πολιτική απάτη, τον είχε προειδοποιήσει να μην τολμήσει να παραδώσει τα σπίτια του κόσμου σε ξένα funds, ενώ συνοψίζοντας τόνισε: «Τελικά η κατασκευή εχθρών είναι το λαδάκι που συντηρεί το καντήλι της Αριστεράς. Είναι όμως το καντήλι του τίποτα που σιγά- σιγά τελειώνει.

    Τον ακολούθησε στο βήμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που παραδέχθηκε ότι το νομοσχέδιο δεν περιέχει και τα 48 προαπαιτούμενα της συμφωνίας, αλλά περιλαμβάνει τα 12 έως 15 που πρέπει να ψηφιστούν για να «ξεκλειδώσει» η δόση των δύο δις ευρώ.

    Για πολιτικό και κοινωνικό διασυρμό της κυβέρνησης έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ανεβαίνοντας στο βήμα της Ολομέλειας αμέσως μετά την ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, κατά τη συζήτηση του νομοσχέδιου με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

    «Είστε η πρώτη κυβέρνηση από την ίδρυση της χώρας που άλλαξε τον κοινωνικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού και το μετατρέπετε σε ανακεφαλαιωτικό σύστημα. Αυτό δεν υπάρχει σε κανένα ευρωπαϊκό σύστημα, εκτός και αν το συμφωνήσατε με την τρόικα για να αλλάξετε το ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης.

    Ερώτηση της ΝΔ για τα Πόθεν Εσχες

    Εξηγήσεις από τον Αλέξη Τσίπρα σε σχέση με τα «προβληματικά» πόθεν έσχες μελών του υπουργικού συμβουλίου ζητούν έξι βουλευτές της ΝΔ και καλούν τον αρχηγό της κυβέρνησης να απαντήσει εάν υπάρχει μέλος του υπουργικού συμβουλίου με αδήλωτα χρήματα ενός εκατομμυρίου ευρώ επί τριετία και αν ναι ποιος είναι αυτός. Την ερώτηση υπογράφουν οι: Άννα Καραμανλή,Βουλευτής Β’ Αθηνών, Αντωνίου Μαρία, Βουλευτής Καστοριάς, Κατσαφάδος Κωνσταντίνος, Βουλευτής Α’ Πειραιώς, Αραμπατζή Φωτεινή, Βουλευτής Σερρών, Γεωργαντάς Γεώργιος, Βουλευτής Κιλκίς, Αυγενάκης Ελευθέριος, Βουλευτής Ηρακλείου.

    Νέο "χτύπημα" Νικολόπουλου

    Απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και υπενθυμίζοντας ότι στηρίζει μεν την κυβέρνηση, αλλά ως "ανεξάρτητος εταίρος", ο κ. Νικολόπουλος έθεσε το ζήτημα των...υπουργικών πόθεν έσχες, ζητώντας αποπομπές: "Εφόσον αποδειχτούν τα ζητήματα περιουσιακής κατάστασης των δύο εν ενεργεία υπουργών (η περίπτωση του ενός υπουργού αφορά αδήλωτο επί τριετία ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, που φαίνεται να δηλώθηκε εκ των υστέρων με συμπληρωματική δήλωση, ενώ του έτερου συμμετοχή του σε μετοχολόγιο εταιρείας) θα τους αποπέμψει άμεσα από την Κυβέρνηση;".



    Γεννηματά: πρόθυμοι αριστεροί,φέρνουν από το παράθυρο νεοφιλελευθερες συνταγές

    Η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο, αλλά θα πει ναι σε διατάξεις για την πάταξη της φοροδιαφυγής, και άλλες χρήσιμες ρυθμίσεις, όπως ποτέ δεν έπραξαν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ στο παρελθόν, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, για τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη στη ψηφοφορία στη Βουλή.

    Λίγη ώρα πριν από την -κλειστή στα ΜΜΕ- κοινή συνεδρίαση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και των μελών του Πολιτικού Γραφείου, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε: «Στηρίζουμε με συνέπεια κάθε μέτρο που πραγματικά συμβάλλει στην πορεία εξόδου από την κρίση. Αλλά μένουμε σταθεροί στα μεγάλα όχι» μας».

    Επέκρινε δε τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, οι πρόθυμοι αριστεροί, φέρνουν από το παράθυρο και εφαρμόζουν νεοφιλελευθερες συνταγές. Γιατί δεν είναι προοδευτικές, οι φορομπηχτικές λογικές εξόντωσης της μεσαίας τάξης. Γιατί είναι βαθιά άδικες και καταστροφικές οι προτάσεις συνειδητής αποδόμησης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης. Προτάσεις που οδηγούν ανθρώπους που έχουν καταβάλλει πολλά χρόνια εισφορές στο ΙΚΑ. σε συντάξεις αναξιοπρέπειας».

    πηγή

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δύσκολες ώρες στη Βουλή για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top