• Latest News

    Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

    Λείπουν 19,2 δισ. ευρώ από τα έσοδα του Προϋπολογισμού - «Τρύπα» 5 δισ. ευρώ

    Τρομακτική υστέρηση, ακόμη και σε σχέση με τον αναθεωρημένο στόχο του προυπολογισμού, εμφανίζουν τα δημόσια έσοδα.

    Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο εννιάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2015 η «μαύρη τρύπα» αγγίζει τα 5 δισ. ευρώ, με τις συνολικές εισπράξεις του κράτους να διαμορφώνονται σε 34,3 δισ. ευρώ.

    Το προσχέδιο που δόθηκε πριν από λίγες ημέρες στη δημοσιότητα προβλέπει, με βάση τον αναθεωρημένο στόχο, έσοδα ύψους 53,4 δισ. ευρώ (ενώ οαρχικός στόχος ήταν 55,6 δισ. ευρώ) κάτι που σημαίνει ότι η κυβέρνηση στο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου θα πρέπει να συγκεντρώσει εισπράξεις συνολικού ύψους 19,2 δισ. ευρώ!

    Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ταμειακά ο Προϋπολογισμός κλείνει τον Φεβρουάριο και επομένως οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ το διάστημα Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016, θα μεταφερθούν στον προϋπολογισμό του 2015, και όχι στου 2016.

    Από την άλλη συνεχίζεται η τακτική της υπερσυγκράτησης των δημοσίων δαπανών με το ΓΛΚ να εξακολουθεί να πληρώνει μόνο μισθούς και συντάξεις και τίποτα άλλο, μεταξύ άλλων πληρωμές δαπανών, επιστροφές φόρων κλπ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στο ίδιο διάστημα (Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2015) οι δαπάνες που εξοικονομήθηκαν να φτάνουν τα 4,381 δισ ευρώ.

    πηγή

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Λείπουν 19,2 δισ. ευρώ από τα έσοδα του Προϋπολογισμού - «Τρύπα» 5 δισ. ευρώ Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top