• Latest News

    Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

    Κίνημα στο Facebook κατά της φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών: Δεν πληρώνω μέχρι να πληρώσουν


    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 5.000 ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΙΣ «ΙΕΡΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ»


    Και τα Social Media επιστρατεύει ένα μέρος των πολιτών που θέλει να διαμαρτυρηθεί κατά της προσπάθειας των ελλήνων εφοπλιστών να μη φορολογηθούν στο βαθμό που τους αναλογεί υποστηρίζοντας ότι αποτελούν εθνικό κεφάλαιο και απειλώντας ταυτοχρόνως τις εκάστοτε κυβερνήσεις ότι θα κατεβάσουν την ελληνική σημαία από τα καράβια τους.
    Την ίδια ώρα που η ελληνική οικονομία αναζητεί απεγνωσμένα έσοδα και οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν νέους υπέρμετρους φόρους, οι Έλληνες εφοπλιστές, έχοντας καταθέσεις πολλών εκατοντάδων εκατομμυρίων στο εξωτερικό, φορολογούνται ελάχιστα, προκαλώντας το κοινό αίσθημα.
    Παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες των κυβερνήσεων για ισότιμη φορολόγηση του εφοπλιστικού κεφαλαίου και των κερδών του, κανένας μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να τους υποχρεώσει να πάνε στο... ταμείο.
    Συνεχώς, πρωθυπουργοί και πολιτικοί αρχηγοί υπόσχονται ότι δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή, ότι «θα φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο», ότι με το δικό τους κόμμα θα μπει «τέλος στην ασυλία των ολιγαρχών». Τελικά αυτά καταλήγουν επαναλαμβανόμενες προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, ήταν αυτός που διεμήνυε τον περασμένο Γενάρη πως «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα»...
    Μόνο λόγια, όπως αποδείχθηκε τελικά. Στην πράξη κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει τις «ιερές αγελάδες» της ελληνικής οικονομίας. Κανείς!
    Ακόμα και οι Ευρωπαίοι ηγέτες ζητούν από τις ελληνικές κυβερνήσεις να φορολογήσουν τον ελληνικό πλούτο. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει καλέσει αρκετές φορές τις ελληνικές κυβερνήσεις να εντοπίσουν και να τιμωρήσουν τους πλούσιους Έλληνες που φοροδιαφεύγουν, ο Αυστριακός καγκελάριος, Βέρνερ Φάινμαν, σε συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ζήτησε δημοσίως «να πληρώσουν τους φόρους τους και οι πλούσιοι Έλληνες», εννοώντας φυσικά και τους εφοπλιστές ή κυρίως τους εφοπλιστές. Υπάρχουν δεκάδες ανάλογες δηλώσεις από την αρχή της κρίσης έως τώρα.
    Σε όλη την Ευρώπη είναι πλέον γνωστό αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα. Οι Έλληνες εφοπλιστές δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και αναγκαστικά το βάρος μετακυλίεται στους πιο αδύναμους οικονομικά πολίτες. Πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε πως στα χρόνια της κρίσης, οι φτωχότεροι Έλληνες φορολογήθηκαν κατά 337% ενώ οι εύποροι μόνο κατά 9%!
    Η οργή ξεσπά στο Facebook
    Ο λαός από τον οποίος συνεχώς ζητούνται όλο και περισσότεροι φόροι, όλο και μεγαλύτερες μηνιαίες δόσεις αντιδρά με όλους τους δυνατούς τρόπους. Ένας από αυτός είναι και τα social media.
    Εδώ και λίγες εβδομάδες έχει δημιουργεί σελίδα στο Facebook με την ονομασία «Δεν πληρώνω μέχρι να φορολογηθούν και οι εφοπλιστές». Μάλιστα η σελίδα έχει μεγάλη απήχηση καθώς περισσότεροι από 5.000 πολίτες έχουν εκφράσει την αρεσκεία τους στη σελίδα.

    Ο κόσμος αντιδρά και αντιστέκεται σε αυτή την τεράστια αδικία. Δεν αντέχει να πληρώνει ο ίδιος φόρους και να μην του φτάνουν τα χρήματα για να βγάλει το μήνα και οι εφοπλιστές να παραμένουν στο απυρόβλητο. Είναι άδικο, παράλογο και δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
    Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι έχει τη διάθεση να «βάλει πλάτη» και να στηρίξει ακόμα και από το υστέρημά του την προσπάθεια για ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Είναι βέβαιο πως αν δει να φορολογούνται δίκαια ΌΛΟΙ τότε θα σκύψει το κεφάλι και θα συνεχίσει τη σκληρή δουλειά για να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της χώρας, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται την πληρωμή άδικων και δυσβάσταχτων φόρων. Αν όμως οι ελληνικές κυβερνήσεις συνεχίσουν να προσφέρουν ασυλία σε ορισμένους, τότε είναι δεδομένο πως θα δεν πρόκειται να πάει και ο ίδιος στο... ταμείο μέχρι να αρθούν οι αδικίες.

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κίνημα στο Facebook κατά της φορολογικής ασυλίας των εφοπλιστών: Δεν πληρώνω μέχρι να πληρώσουν Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top