• Latest News

    Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

    Βέλγιο: Επεισοδιακή διαμαρτυρία ευρωπαίων αγροτών στις Βρυξέλλες

    Με φωτιές σε βουνά από στάχια, στο κέντρο των Βρυξελλών, χιλιάδες ΒέλγοιΓάλλοιΓερμανοί και άλλοι ευρωπαίοι αγρότες έδειξαν την οργή τους για την υψηλή φορολογία που τους επιβάλλεται και τη συνεχή μείωση των τιμών των προϊόντων τους.
    Η αστυνομία, απάντησε με αντλίες ρίψης νερού και οδοφράγματα. Νωρίτερα, οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε εκτεταμένη ρίψη αυγών και γάλακτος προς τους αστυνομικούς, καθώς και αυτοσχέδιες κροτίδες.
    Περισσότεροι από 5.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι κατέκλυσαν από το πρωί το κέντρο της Βελγικής πρωτεύουσας με περίπου 1.500 τρακτέρ, προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος και κορνάροντας διαρκώς σε όλη τη διαδρομή. Στόχος τους να προσεγγίσουν το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπου επρόκειτο να συνεδριάσουν οι υπουργοί Γεωργίας των «28» και αίτημά τους ήταν η επείγουσα εκταμίευση κοινοτικών κονδυλίων και περισσότερη στήριξη από τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
    «Τα αιτήματά μας είναι ξεκάθαρα, θέλουμε καλύτερες τιμές, να μην συνεχίσουμε να δουλεύουμε για ψίχουλα ή κάτω από το βάρος της κερδοφορίας. Μόνο αυτό ζητάμε», δήλωσε σε δημοσιογράφους Βέλγος αγρότης
    ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Βέλγιο: Επεισοδιακή διαμαρτυρία ευρωπαίων αγροτών στις Βρυξέλλες Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top