• Latest News

    Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

    Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν θα στηρίξω Τσίπρα στις εκλογές

    Ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά από τρεις ολόκληρες μέρες έσπασε ξανά τη σιωπή του και μίλησε στο CNBC. Ο πρώην υπουργός οικονομικών δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές: «Δεν μπορώ να κοιτάξω στα μάτια τους ψηφοφόρους μου και να τους πω να στηρίξουν μία αποτυχημένη πολιτική» δήλωσε για να συμπληρώσει στη συνέχεια: «Του εύχομαι τα καλύτερα και εξακολουθώ να τον θεωρώ φίλο μου».

    Ο κ. Βαρουφάκης ερωτηθείς αν η πολιτική διαφωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα θα επηρεάσει και την προσωπική φιλίας τους, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η φιλία του με τον Αλέξη Τσίπρα θα μείνει ανεπηρέαστη:

    «Ελπίζω ότι η φιλία μας θα διατηρηθεί παρά τις πολιτικές διαφωνίες. Εάν αυτό δεν συμβεί τότε θα έχουμε αποτύχει σε ανθρώπινο επίπεδο».

    Ο κ. Βαρουφάκης σχετικά με το περίφημο σχέδιο Β’ σημείωσε ότι ούτε ο ίδιος, ούτε η κυβέρνηση είχαν πρόθεση να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ για να συμπληρώσει: «Αυτό δεν μπορούσαμε να το κάνουμε. Μπορούσαμε όμως να καταρτίσουμε ένα σχέδιο που θα έδινε μέσα στο ευρώ μία περίοδο ανάσας ρευστότητας στην οικονομία όταν θα αποφάσιζαν οι Ευρωπαίοι να μας κλείσουν τις τράπεζες. Και αυτό κάναμε».

    Παραδέχτηκε ωστόσο ότι η Κυβέρνηση όφειλε να εξετάσει ακόμα και το χειρότερο σενάριο για να είναι έτοιμη για όλα, ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει για άλλη μια φορά τα βέλη του στους δανειστές: «Δεν ήθελαν μία βιώσιμη λύση. Ήθελαν να μας στερήσουν κάθε ρευστότητα και προσπαθήσαμε να κάνουμε σχέδιο ενίσχυσης της ρευστότητας μας για να μείνουμε στο ευρώ και όχι για να φύγουμε».

    πηγή

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γιάνης Βαρουφάκης: Δεν θα στηρίξω Τσίπρα στις εκλογές Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top