• Latest News

    Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

    Δυνατή Λαϊκή Ενότητα στη Βουλή για να εμποδιστεί το τρίτο μνημόνιο

    ΖΗΤΗΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ 
    Ψήφο στη Λαϊκή Ενότητα ώστε να έχει ισχυρή παρουσία στη Βουλή και να εμποδίσει την εφαρμογή των μέτρων του νέου μνημονίου, ζήτησαν οι υποψήφιοι βουλευτές του νέου κόμματος, η παρουσίαση των οποίων έγινε το πρωί, από την Κλεοπάτρα Σκαλτσά. Πρόκειται για τους…
    …πρώην βουλευτές Θανάση Πετράκο και Έλενα Ψαρρέα, τον φυσικό και συντονιστή της Εκλογικής Επιτροπής της ΛΑΕ στη Μεσσηνία Βασίλη Τσουλάκο, τον αγρότη και δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Πύλου-Νέστορος, από τη Φοινικούντα, Δημήτρη Σιψά, τον αγρότη και τέως πρόεδρο του Βλαχόπουλου Λεωνίδα Αντωνόπουλο, την άνεργη φιλόλογο από την Καλαμάτα Μαρία Μήτση και τον νεότερο του ψηφοδελτίου, τον 26χρονο Παναγιώτη Τατούλη, από την Κυπαρισσία, με σπουδές στη λογιστική…
    «Μέσα σε αυτό το σκληρό καλοκαίρι η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε βίαια το κοινωνικό συμβόλαιο που την ένωνε με τον ελληνικό λαό, γεμίζοντάς τον απογοήτευση και πόνο. Πέρασε πολύ γρήγορα στην όχθη των μνημονιακών δυνάμεων, υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, το οποίο βομβαρδίζει τα εργαζόμενα και τα μεσαία στρώματα με αντιλαϊκά μέτρα και μετατρέπει ακόμα περισσότερο τη χώρα μας σε αποικία, αφαιρώντας την εθνική και λαϊκή της κυριαρχία», τόνισε στην εισαγωγή της η Κλεοπάτρα Σκαλτσά και υπογράμμισε ότι αυτή η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε επείγουσα ανάγκη τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας, «ενός πολιτικού και κοινωνικού μετώπου ανατροπής των μνημονίων, της αδυσώπητης λιτότητας και της αντιδημοκρατικής εκτροπής. Χρειαζόμαστε ένα μεγάλο και λαϊκό μέτωπο που θα αναστηλώσει τις προδομένες ελπίδες, θα νικήσει την απογοήτευση και θα δώσει ξανά τα φτερά της νίκης στο λαϊκό και στο νεανικό ρεύμα του όχι της 5ης Ιουλίου. Η Λαϊκή Ενότητα δεν είναι μια ευκαιριακή σύμπραξη. Αποτελεί τη συσπείρωση πολιτικών οργανώσεων, κινήσεων και ανένταχτων πολιτών της αριστεράς».
    Αναφερόμενη στους υποψηφίους του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Ενότητας η κ. Σκαλτσά τόνισε ότι είναι «αγωνιστές και αγωνίστριες που ξεχωρίζουν για το ήθος, την ανιδιοτέλεια και τη μαχητικότητά τους. Αγωνιστές και αγωνίστριες που προτίμησαν να συγκρουστούν παρά να συμβιβαστούν».

    Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου, Θανάσης Πετράκος, τόνισε ότι η Λαϊκή Ενότητα «είναι δημιούργημα της ανάγκης και τέκνο της οργής του λαού, που είδε τα όνειρά του να προδίδονται από την κυβέρνηση Μαξίμου» και να υπογράφει το τρίτο μνημόνιο ενώ δεν είχε καμία τέτοια εντολή ούτε από το κόμμα ούτε από το λαό. Ο Θανάσης Πετράκος τόνισε ότι ο λαός της Μεσσηνίας γνωρίζει τους ανθρώπους της Λαϊκής Ενότητας και τον κάλεσε να στηρίξει το ψηφοδέλτιο ώστε το κόμμα να έχει ισχυρή παρουσία στη Βουλή και να αγωνιστεί για να μην εφαρμοστούν τα νέα μνημονιακά μέτρα.

    Η Έλενα Ψαρρέα επίσης ζήτησε στήριξη της Λαϊκής Ενότητας για να υπάρχει ισχυρή αντιμνημονιακή παρουσία στη Βουλή, τονίζοντας ακόμη ότι αυτή τη στιγμή πέντε από τα πιο μεγάλα κόμματα έχουν κοινό πρόγραμμα, το τρίτο μνημόνιο και προσπαθεί το καθένα απ’ αυτά να πείσει ότι μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα απ’ το άλλο τις μνημονιακές επιταγές. Η κ. Ψαρρέα υπογράμμισε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στο μνημόνιο και αυτή την πρόταση υπερασπίζεται η Λαϊκή Ενότητα.
    Ο Βασίλης Τσουλάκος σημείωσε από την πλευρά του ότι μετά από τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ από αντιμνημονιακό σε μνημονιακό κόμμα, δημιουργήθηκε και στη Μεσσηνία ένα πολιτικό κενό που ανέλαβε να καλύψει η Λαϊκή Ενότητα και πως «χρέος και υποχρέωσή μας είναι να συστρατευθούμε με όλους αυτούς που έδωσαν τη μάχη ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα, στους εκβιασμούς, με όλους αυτούς που υποστήριξαν το μεγάλο όχι του Ελληνικού λαού. (…) Με όλους αυτούς που είχαν την τόλμη και το θάρρος να πουν όχι στη Βουλή, με βουλευτές της Λαϊκής Ενότητας που είχαν το θάρρος να παρατήσουν υπουργικούς θώκους και υπερ-υπουργεία προκειμένου να είναι πιστοί στις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της αριστεράς, της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας».

    Ο Δημήτρης Σιψάς  ανέφερε ότι «εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα, εμείς δεν παραδίδουμε τα κλειδιά και την υπογραφή μας στο Ρωμαίο αυτοκράτορα, εμείς θα ορθώσουμε, όπως λέει ο ποιητής, πύργο ατίθασο απέναντί τους. Πιστεύαμε και πιστεύουμε σε αυτά που λέγαμε, δώσαμε μάχη κατά των μνημονίων και θα ξαναδώσουμε δίπλα στο λαό».

    Ο Λεωνίδας Αντωνόπουλος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «μέχρι τώρα μας έχουν σώσει πολλές φορές, δεν θέλουμε να μας σώσουν ξανά. Μιλάνε για θυσίες, μόνο που η θυσία είναι κάτι που το κάνεις από μόνος σου, όταν στο επιβάλλουν είναι δολοφονία, έγκλημα. Κατά τα άλλα, το μόνο που κάνουν είναι να ξεπουλάνε τον πλούτο της χώρας, αντί να επενδύουν σε αυτό. Δεν παραλείπουν όμως να επενδύουν στο φόβο, αλλά εμείς δεν φοβόμαστε».

    Η Μαρία Μήτση ανέφερε ότι «σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι μεγάλη ανάγκη να συμμετέχουμε ενεργά στην πολιτική ζωή, γιατί σήμερα κρίνεται η αξιοπρέπειά μας, η ηθική και υλική υπόστασή μας». Πρόσθεσε ότι με το τρίτο μνημόνιο τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα για τους νέους, τους εργαζόμενους, την κοινωνία γενικότερα, και πως «τα μέτρα για τα οποία υπερηφανεύεται συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ότι πήρε για την ανθρωπιστική κρίση δεν λύνουν το πρόβλημά μας. Εμείς ως νέοι απαιτούμε θέσεις εργασίας, ποιοτική αναβάθμιση της ζωής μας, απαιτούμε μια ποιοτική παιδεία πραγματικά δημόσια και δωρεάν, ίση για όλους και όχι να ευνοούνται οι ανώτερες τάξεις. Απαιτούμε αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία και βέβαια όλα αυτά δεν μπορούν να γίνουν στο πλαίσιο των μνημονίων. Απαιτούμε έξοδο από τα μνημόνια, απαιτούμε να μας ακούσουν, να τελειώσει αυτός ο φαύλος κύκλος της υποδούλωσης και της υποτέλειας, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε με τη Λαϊκή Ενότητα».

    Τέλος, ο Παναγιώτης Τατούλης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «όλοι εμείς οι νέοι ζήσαμε κάτι σπουδαίο και θεωρώ πως μας συγκλόνισε. Ζήσαμε την κάθε στιγμή του δημοψηφίσματός από την αρχή ως το τέλος και παλέψαμε. Είπαμε όχι και τώρα έχει έρθει η ώρα που αυτό το όχι πρέπει να το κάνουμε ακόμα πιο δυνατό». Επιπλέον υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει ούτε ένας νέος από αντίδραση, από απογοήτευση, να ψηφίσει Χρυσή Αυγή. Είμαστε η γενιά που έχει ζήσει μέσα στα μνημόνια, καλείται να ξεφύγει από τα μνημόνια, είμαστε η γενιά που ζει το δράμα των προσφύγων και δεν μας επιτρέπεται να στραφούμε στον φασισμό».  πηγή

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δυνατή Λαϊκή Ενότητα στη Βουλή για να εμποδιστεί το τρίτο μνημόνιο Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top