• Latest News

    Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

    Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.: Τα «golden boys» των υπουργείων ζουν και βασιλεύουν…

    ΑΜΟΙΒΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ 3.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΕΝΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ «ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ»

    Μισθούς που ξεπερνούν τα 2.700 ευρώ το μήνα αποκομίζουν συνολικά 31 μετακλητοί υπάλληλοι και σύμβουλοι σε υπουργεία και πολιτικά γραφεία και μάλιστα με τις «ευλογίες» πέντε υπουργών και υφυπουργών της κυβέρνησης - Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις με εντολή των δανειστών.
    Η αδικία είναι κατάφωρη. Την ώρα που ο λαός δοκιμάζεται κάτω από τα όρια της φτώχειας και η κυβέρνηση δεν μπορεί να καταβάλει ούτε το επίδομα πετρελαίου, συνεχίζει να ταϊζει τους κομματικούς στρατούς των υπουργών με μισθούς που φτάνουν μέχρι και τις 3.000 ευρώ!!!
    Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» οι αμοιβές αυτές αγγίζουν στο σύνολό τους το ποσό των 1.260.150 ευρώ, χρήματα που προέρχονται απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφορούν στο διάστημα από 23 Σεπτεμβρίου 2015 μέχρι και όλο το έτος 2016.
    Οι μισθοί αυτοί συνιστούν ευθεία πρόκληση για την κοινωνία, αφού τα «golden boys» των υπουργείων λαμβάνουν μισθό που είναι, όπως υπολογίζεται κατά 4,6 φορές, μεγαλύτερος από τα 586 ευρώ που λαμβάνουν ως κατώτατο μισθό εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.
    Σύμφωνα, πάντα, με την εφημερίδα, με δύο αποφάσεις που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με ημερομηνίες 20 και 22/10/2015 αντίστοιχα, αποφασίζονται τα εξής:
    1) 1. Στα πολιτικά γραφεία του υπουργού και του υφυπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων συστήνονται συνολικά 12 θέσεις μετακλητών και συμβούλων. Στο γραφείο του υπουργού Χρ. Σπίρτζη διορίζονται 7 με αμοιβή 60.766 ευρώ από 23 Σεπτεμβρίου 2015 ως το τέλος του έτους, ενώ για το 2016 η συνολική αμοιβή καθορίστηκε στα 243.060 ευρώ. Ο μισθός των 7 συμβούλων θα είναι δηλαδή 2.893,61 ευρώ το μήνα ο καθένας. Στο γραφείο του υφυπουργού Π. Σγουρίδη διορίζονται 5 σύμβουλοι με συνολική αμοιβή 52.039 από 23/9 μέχρι 31/12/2015 και 176.044 ευρώ για το 2016. Μέσος μισθός δηλαδή (μικτά) 2.934 ευρώ το μήνα έκαστος.
    2. Στα γραφεία του υπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης διορίζονται 7 μετακλητοί και σύμβουλοι με αποδοχές που κατά μέσο όρο είναι 2.420 ευρώ το μήνα έκαστος (συνολική μισθολογική δαπάνη για 15 μήνες 254.200 ευρώ). Στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Μάρκου Μπόλαρη διορίζονται άλλοι 7 μετακλητοί και σύμβουλοι με συνολική αμοιβή 266.300 ευρώ και μέσο μηνιαίο μισθό για 15 μήνες στα 2.536 ευρώ.
    3) 3. Στο γραφείο του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή διορίζονται 5 μετακλητοί και σύμβουλοι με συνολική αμοιβή 208.000 ευρώ και «μηνιάτικο» 2.773 ευρώ έκαστος.
    Κι όλα αυτά πληρώνονται με δαπάνη των Ελλήνων φορολογουμένων, που στενάζουν υπό το βάρος του νέου Μνημονίου και των απάνθρωπων μέτρων που αυτό κουβαλά.
    Εάν, λοιπόν, σε αυτά συνυπολογίσει κανείς τι «τσεκούρι» έχει πέσει στις συντάξεις και πόσα θα κληθεί, βραχυπρόθεσμα, ο Έλληνας φορολογούμενος να πληρώσει σε «χαράτσια», τότε δεν μπορεί παρά να γίνεται λόγος για κατάφωρη αδικία.
    Η κυβέρνηση βρίσκεται για ακόμη μία φορά εκτεθειμένη, αφού ο Αλέξης Τσίπρας είχε δηλώσει αρκετές φορές προεκλογικά ότι θα έβαζε «φρένο» στις προσλήψεις μετακλητών, συμβούλων και «μυστικοσυμβούλων», σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι αλόγιστες σπατάλες, που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τον κρατικό κορβανά. Δυστυχώς, όλα δείχνουν πως και αυτή δέσμευση μένει «κενό γράμμα».
    Ταυτόχρονα, ορισμένα κυβερνητικά στελέχη επιμένουν να ερεθίζουν τον λαϊκό αίσθημα και να προκαλούν με τις αποφάσεις τους. Και μάλιστα, τη στιγμή που χιλιάδες συνάνθρωποί μας ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το κοινωνικό κράτος γκρεμίζεται συθέμελα, μετά και τις παρεμβάσεις στα εργασιακά και το ασφαλιστικό.
    Μια ζοφερή εικόνα που θα μπορούσε – το λιγότερο – να περιγραφεί με μία και μόνον λέξη: Ντροπή...


    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ.: Τα «golden boys» των υπουργείων ζουν και βασιλεύουν… Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top