• Latest News

    Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

    Συρία: «Εκτός μάχης οι τρομοκρατικές οργανώσεις» λέει η Μόσχα


    Οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία έχουν θέσει τις κυριότερες «τρομοκρατικές οργανώσεις» οι οποίες δρουν στη χώρα αυτή «εκτός μάχης», δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υποστράτηγος Αντρέι Καρταπόλοφ, ο οποίος έχει τεθεί επικεφαλής των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στο συριακό έδαφος.
    «Κατόπιν των συριακών αεροπορικών πληγμάτων, οι κυριότερες μονάδες των τρομοκρατικών οργανώσεων, που αποτελούνται από τους καλύτερα εκπαιδευμένους μαχητές, έχουν τεθεί εκτός μάχης, η οργάνωση και το σύστημα ανεφοδιασμού αυτών των οργανώσεων έχουν πληγεί. Οι τρομοκράτες αντιμετωπίζουν μεγάλη έλλειψη πυρομαχικών, όπλων και καυσίμων», είπε ο υποστράτηγος Καρταπόλοφ, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
    Εξάλλου η ρωσική Πολεμική Αεροπορία διεξήγαγε ένα πλήγμα σε μια γέφυρα στον Ευφράτη ποταμό στη Συρία που χρησιμοποιούσαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) για να μεταφέρουν εφόδια. Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Καρταπόλοφ, η γέφυρα αυτή είναι πλέον αδιάβατη.
    Συνολικά, η ρωσική ΠΑ έχει κάνει 934 εξόδους και έχει πλήξει 819 θέσεις τρομοκρατών από την έναρξη των επιχειρήσεών της στη Συρία, συνόψισε ο ίδιος.
    Στο μεταξύ, η διπλωματία της Ρωσίας διέψευσε τις πληροφορίες μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που εδρεύει στη Βρετανία, σύμφωνα με την οποία μια αεροπορική επιδρομή της ρωσικής ΠΑ στη Συρία έπληξε νοσοκομείο εκστρατείας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι.
    «Διαψεύδω όλες τις πληροφορίες» για αυτό, δήλωσε η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα προσθέτοντας πως «θαυμάζει τη φαντασία» της ΜΚΟ που τις έδωσε στη δημοσιότητα.
    Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στο Λονδίνο, είχε αναφέρει ότι 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ένα ρωσικό αεροπορικό πλήγμα σε νοσοκομείο εκστρατείας στην επαρχία Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.
    Το νοσοκομείο αυτό «υπέστη μεγάλες ζημιές» από τον αεροπορικό βομβαρδισμό και δύο από τους εργαζόμενους σε αυτό σκοτώθηκαν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εργαζόμενη της Συρο-Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης (SAMS), που το διηύθυνε. Η ίδια πάντως δεν ήταν σε θέση να πει εάν οι βομβαρδισμοί έγιναν από αεροσκάφη της Ρωσίας ή κάποιας άλλης χώρας.
    «Ψευδείς πληροφορίες που επικαλούνται ως πηγή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δημοσιεύονται συχνά», είπε ακόμη η Ζαχάροβα. «Είναι πολύ βολικό να συγκεντρώνονται και να ανακοινώνονται πληροφορίες για το τι συμβαίνει στη Συρία από το Λονδίνο, χωρίς να πηγαίνει κανείς στο πεδίο», συνέχισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών μιλώντας με ειρωνικό τόνο.
    Η εκπρόσωπος της διπλωματίας της Ρωσίας επισήμανε πως «πολλά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τις πληροφορίες αυτής της ΜΚΟ σαν να προέρχονται από μια πηγή αξιόπιστη και σίγουρη, παρότι τις τελευταίες ημέρες πολλές από τις πληροφορίες αυτές διαψεύδονται». Κάλεσε τους δημοσιογράφους να αντιμετωπίζουν «κριτικά» όσα ανακοινώνει η οργάνωση.
    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Συρία: «Εκτός μάχης οι τρομοκρατικές οργανώσεις» λέει η Μόσχα Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top