• Latest News

    Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

    Σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες Σταθάκη - Φλαμπουράρη

    Προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της για τις υποθέσεις των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνηση

    Στην σκιά της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ συνεδριάζει η επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της για τις υποθέσεις των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης Αλέκου Φλαμπουράρη και Γιώργου Σταθάκη.



    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλαμπουράρης ελέγχεται γιατί ενώ ο ίδιος υποστηρίζει ότι μεταβίβασε τις μετοχές της κατασκευαστικής εταιρίας του αμέσως μετά την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων, στο πόθεν έσχες που κατέθεσε στην Βουλή τον περασμένο Απρίλιο εξακολουθεί να εμφανίζεται ως βασικός μέτοχος της εταιρίας.

    Επίσης, η υπόθεση του κ. Σταθάκη αφορά ποσό ενός εκατομμυρίου ευρώ που ξέχασε να το αναφέρει στην πρώτη δήλωση που είχε καταθέσει ως βουλευτής το 2012 αλλά «έσπευσε» να το αποκαλύψει τρία χρόνια μετά με συμπληρωματική δήλωση.

    Την ίδια ώρα αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του κ. Χάρη Θεοχάρη περι ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στην εταιρία του κ. Φλαμπουράρη. Ο βουλευτής του Ποταμιού και πρώην γγ Δημοσίων Εσόδων επικαλέστηκε στοιχεία των ισολογισμών της εταιρίας Φλαμπουράρη που δείχνουν τεράστια ταμειακά διαθέσιμα και υποστήριξε ότι «μαύρα ταμεία λέγονται αυτά στην πιάτσα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι».

    Επι της συγκεκριμένης καταγγελίας ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Δημοκρατική Συμπαράταξη» ζήτησε την παρέμβαση του ΣΔΟΕ. «Εγινε μια καταγγελία από ένα βουλευτή μέσα στη Βουλή, κύριε υπουργέ. Έγινε μια καταγγελία από τον κ. Θεοχάρη για την εταιρεία του κ. Αλέξη Φλαμπουράρη, ότι στα ταμεία της υπάρχουν "μαύρα" χρήματα. Σας ρωτώ: Θα στείλετε το ΣΔΟΕ ή θα περιμένετε να βάλετε στο ΣΔΟΕ κάποιον δικό σας, που θα διασφαλίζει το τελικό πόρισμα; Σας ερωτώ: Θα στείλετε το ΣΔΟΕ, για να δούμε αν αυτό που είπε ένας βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο από το βήμα είναι αλήθεια ή ψέματα; Εγώ σας ζητώ, σας καλώ και σας προκαλώ να ζητήσετε από το ΣΔΟΕ να ξεκαθαρίσει την υπόθεση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

    Να σημειωθεί ότι η επιτροπή της Βουλής για τα πόθεν έσχες συγκροτείται από:
    Γεώργιος Βαρεμένος, Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της Επιτροπής, Νικήτας Κακλαμάνης, Δ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημητρούλα Υφαντή, Αρεοπαγίτης, Στυλιανός Λεντιδάκης, Σύμβουλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Θεόδωρος Μητράκος, Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γεώργιος Παντελής, Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και Πρόεδρος της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σήμερα η συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής για τα πόθεν έσχες Σταθάκη - Φλαμπουράρη Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top