• Latest News

    Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

    Σχέδιο για εισιτήριο δύο ευρώ για μεγάλες διαδρομές

    Αυξήσεις μέχρι και 66% ενώ εξετάζεται η κλιμακωτή τιμολόγηση ανάλογα με τη διαδρομή, με αφετηρία τα 1,20 ευρώ

    Αυξήσεις-φωτιά που φτάνουν μέχρι και 66% στις τιμές των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας εξετάζει το αρμόδιο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.



    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», προκειμένου να αποφευχθεί ενιαία αύξηση της τιμής στο 1,30 ευρώ, εξετάζεται η κλιμακωτή τιμολόγηση ανάλογα με τη διαδρομή, που θα ξεκινά από 1,20 ευρώ και θα φτάνει τα 2 ευρώ, με στόχο οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών να παραμείνουν σε χαμηλές τιμές. Η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων στις αστικές συγκοινωνίες της πρωτεύουσας, όπως ήδη έχει γίνει γνωστό, οφείλεται στη μεταβολή του ΦΠΑ από 13% στο 23% που έφερε το τρίτο Μνημόνιο, αλλά και στην επιβάρυνση από την ελεύθερη μετακίνηση πολιτών που ίσχυσε τις πρώτες ημέρες επιβολής ελέγχου κεφαλαίων, η οποία ανήλθε σε πάνω από 10 εκατ. ευρώ.

    Οι ίδιες πηγές, σύμφωνα με την εφημερίδα. αναφέρουν ότι οι αυξήσεις στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας είναι πλέον αναπόφευκτες και ότι θα εφαρμοστούν από τις αρχές του 2016. Προσθέτουν ακόμη ότι οι ανατιμήσεις στα εισιτήρια θα στηριχτούν στις προτάσεις της επιχειρησιακής επιτροπής που θα συγκροτηθεί με εκπροσώπους όλων των συγκοινωνιακών φορέων, αλλά και των συναρμόδιων υπουργείων.

    πηγή

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Σχέδιο για εισιτήριο δύο ευρώ για μεγάλες διαδρομές Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top