• Latest News

    Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

    Στο κόκκινο η σύγκρουση για τις τηλεοπτικές άδειες

    Απόψε στη Βουλή οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες. Κύρια αιχμή της αντιπολίτευσης οι υπερεξουσίες Παππά.

    Με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα η σύγκρουση στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες.

    Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί επί της αρχής μόνο από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους και το Ποτάμι. Η ΝΔ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή έχουν καταψηφίσει ενώ το ΠΑΣΟΚ ψήφισε «παρών».

    Αιχμή της αντιπολίτευσης οι υπερεξουσίες Παππά

    Κύρια αιχμή της αντιπολίτευσης είναι οι υπερεξουσίες που έχει ο υπουργός για τα ΜΜΕ Νίκος Παππάς τόσο για τον αριθμό των αδειών όσο και για το τίμημα. Επίσης, ότι οι διατάξεις του νομοσχεδίου προσκρούουν στο κοινοτικό δίκαιο.

    Το κυβερνητικό στέλεχος πάντως σε μια κίνηση συναίνεσης ενίσχυσε το ρόλο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το οποίο μετέχει στην δημοπράτηση των αδειών. Κάλεσε δε τα κόμματα να ψηφίσουν τις σχετικές διατάξεις.

    Η ψήφιση του νομοσχεδίου αναμένεται να γίνει σήμερα το αργά το βράδυ. Η συζήτηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 10 το πρωί με τους εισηγητές των κομμάτων και τους ειδικούς αγορητές.

    Κυβερνητικές πηγές: Kλείνει οριστικά μια περίοδος ανομίας και διαπλοκής

    «Για την κυβέρνηση, η επιβολή κανόνων, η εμπέδωση της νομιμότητας και η κατοχύρωση του δημόσιου συμφέροντος στα ραδιοτηλεοπτικά, είναι ρητή δέσμευσή απέναντι στον ελληνικό λαό», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και τονίζουν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί τομή που θέτει τέλος στο καθεστώς ασυδοσίας των προηγουμένων ετών.

    «Με την ψήφιση του νόμου για τα ραδιοτηλεοπτικά, κλείνει οριστικά μια περίοδος αδιαφάνειας που εξέθρεψε την ανομία και την διαπλοκή και μπαίνει ένα οριστικό τέλος στο καθεστώς της απευθείας παραχώρησης των δημόσιων συχνοτήτων, χωρίς διαφανή και νόμιμο διαγωνισμό», αναφέρουν πηγές της κυβέρνησης και τονίζουν ότι οριστικό τέλος μπαίνει και στις «προσωρινές» άδειες, που «παρατάθηκαν, για ευνόητους λόγους, για περισσότερες από δύο δεκαετίες» όπως και στις «χαριστικές διατάξεις που, με τα δέοντα πολιτικά ανταλλάγματα, απάλλαξαν για χρόνια τους τηλεοπτικούς σταθμούς από καταβολές νόμιμων οφειλών, προκαλώντας τεράστια βλάβη στα οικονομικά του δημοσίου».


    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Στο κόκκινο η σύγκρουση για τις τηλεοπτικές άδειες Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top