• Latest News

  Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2015

  Έφτασε στην Αθήνα ο Ολάντ ( ΒΙΝΤΕΟ )

  Στην Αθήνα έφτασε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, την Πέμπτη και την Παρασκευή - Το Γάλλο πρόεδρο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - Επίσημη υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο


                                                        Nikos Libertas / SOOC


  Το Γάλλο πρόεδρο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. O Φρανσουά Ολάντ συνοδεύεται από τρεις βασικούς υπουργούς, τον υπουργό οικονομικών Μισέλ Σαπέν, την υπουργό Παιδείας Ναζάτ Βαλό-Μπελκασέμ και την υπουργό Πολιτισμού Φλερ Πελερέν, αλλά και τον γραμματέα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεσίρ, επικεφαλής του σοσιαλιστικού κόμματος καθώς και μέλη της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης και της Γερουσίας.  Την αποστολή συμπληρώνει μεγάλος αριθμός επιχειρηματιών που θα διερευνήσουν τις δυνατότητες επενδύσεων στη χώρα. Μεταξύ αυτών, εκπρόσωποι της γαλλικής CAP Digital για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανταγωνιστικότητα, της MINALOGIC (Ορυκτολογία, micro-nanoélectronique, optique-photonique) που εδρεύει στη Γκρενόμπλ, της CNES (Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Μελετών) για συνεργασία με την Ελληνική Γενική Γραμματεία Έρευνας, και του συγκροτήματος «Aerospace cluster» για συνεργασία στην αεροναυπηγική.

  Μετά τη σύντομη ανεπίσημη υποδοχή το αυτοκίνητο με τον Πρόεδρο Ολάντ και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατευθύνθηκε στο Σύνταγμα όπου ο αρχηγός του Γαλλικού Κράτους κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στο Σύνταγμα τον υποδέχθηκε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος.  Στη συνέχεια ο κ. Ολάντ και η πολιτική συνοδεία του κατευθύνθηκαν προς το Προεδρικό Μέγαρο όπου πραγμaτοποιήθηκε η τελετή επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων και σύσκεψη των αντιπροσωπειών. Στην συνέχεια θα λάβει χώρα η παρασημοφόρηση του Γάλλου Προέδρου με την ανώτερη τιμητική διάκριση που απονέμει το ελληνικό κράτος, το διάσημο του μεγαλόσταυρου του τάγματος του Σωτήρος.

  Θα ακολουθήσει το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Παυλόπουλος στο Προεδρικό Μέγαρο στις 20:00 το βράδυ.

  Στόχος της επίσκεψης του Γάλλου Προέδρου στην Ελλάδα είναι η αναβάθμιση των ελληνογαλλικών σχέσεων σε σειρά στρατηγικών τομέων, λένε κυβερνητικές πηγές.

  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βασικοί τομείς στους οποίους επιδιώκεται η επέκταση της ελληνογαλλικής συνεργασίας, είναι:
  Η παροχή τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα, στους τομείς της δημόσιας διοίκησης, της φορολογίας και των μεταρρυθμίσεων.
  Η ενίσχυση του διμερούς εξωτερικού εμπορίου.
  Η επενδυτική συνεργασία σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η ψηφιακή οικονομία, οι υποδομές, ο τουρισμός, η γεωργία, η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων κα.
  Η συνεργασία στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Η προώθηση της κάθε μίας από τις δύο γλώσσες στο εκπαιδευτικό σύστημα της άλλης χώρας, καθώς και η εκπαιδευτική και ερευνητική συνεργασία.
  Τέλος, ειδική αναφορά αναμένεται να υπάρξει στο Προσφυγικό ζήτημα, στο πλαίσιο της ενιαίας πολιτικής που διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή Ένωση
  Το πρόγραμμα της Παρασκευής ξεκινά στις 8:30 πμ με την αναχώρηση του Προέδρου Ολάντ και της επίσημης αντιπροσωπείας για την Πρεσβεία της Γαλλία, όπου θα έχουν συνάντηση με επιχειρηματίες.

  Στη συνέχεια ο κ. Ολάντ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα έχει συνάντηση στις 09:45 με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, μετά το πέρας των οποίων θα παραχωρηθεί Κοινή συνέντευξη Τύπου.

  Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και η επίσημη αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν στις 11:55 για το Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ο κ. Ολάντ θα εκφωνήσει ομιλία. Στη συνέχεια, ο Γάλλος Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας θα μεταβούν για περιήγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.

  Θα ακολουθήσει γεύμα που θα παραθέσει ο Πρωθυπουργός προς τιμήν του κ. Ολάντ και της συνοδείας του και ακολούθως ο Γάλλος Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία θα αναχωρήσουν για το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή ανακήρυξης του κ.Ολάντ ως Επίτιμου Διδάκτορα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

  Στις 16:00 αναμένεται η αναχώρηση του Γάλλου Προέδρου για τη Γαλλική Σχολή Αθηνών όπου θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους της γαλλικής κοινότητας και αμέσως μετά θα μεταβεί στην έδρα της Ελληνικής Πρωτοβουλίας Τεχνολογικών Σχηματισμών «Κοραλλία» , όπου θα είναι και ο τελευταίος του σταθμός στην Αθήνα, πριν από την μετάβασή του στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, απ' όπου θα αναχωρήσει με ειδική πτήση για το Παρίσι στις 19:00
  ΠΗΓΗ.

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Έφτασε στην Αθήνα ο Ολάντ ( ΒΙΝΤΕΟ ) Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
  Scroll to Top