• Latest News

    Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

    Διατύπωση αιτιολογημένης γνώμης του ΕΣΡ για τον αριθμό των καναλιών θέσπισε ο Ν. Παππάς

    Χαιρέτισε την απόφαση του Ποταμιού να υπερψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο
    Υποχρέωση του ΕΣΡ να καταθέτει αιτιολογημένη γνώμη για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών θέσπισε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με τροποποίηση που κατέθεσε στο σχετικό νομοσχέδιο. Επίσης ήρε τον ελάχιστο αριθμό των 20 εργαζομένων για τα περιφερειακά κανάλια και παρέπεμψε το θέμα σε αποφάσεις των συναρμόδιων υπουργών.
    Απαντώντας στην κριτική πολυάριθμων αρμόδιων φορέων αλλά και πολιτικών πτερύγων της Βουλής που χαρακτήρισαν «αυθαίρετη» την επιλογή του αριθμού των αδειών που θα δοθούν στους τηλεοπτικούς σταθμούς ο κ. Παππάς θέσπισε υποχρέωση του ΕΣΡ να καταθέτει αιτιολογημένη γνώμη (το νομοσχέδιο προέβλεπε αρχικά απλή γνώμη) για τον θέμα. Να σημειωθεί, όμως, ότι η αιτιολογημένη γνώμη του ΕΣΡ δεν θα δεσμεύει τις αποφάσεις του υπουργού Επικρατείας. Επιπλέον, αποδέχτηκε σε κάποιο βαθμό το αίτημα φορέων των περιφερειακών σταθμών που διαμαρτυρήθηκαν για τη θέσπιση κατώτατου αριθμού 20 εργαζομένων ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση. Πλέον ο κατώτατος αριθμός των εργαζομένων στα περιφερειακά κανάλια θα καθορίζεται με ΚΥΑ των συναρμόδιων υπουργών Επικρατείας και Εργασίας. «Θα βρούμε το χρόνο να το συζητήσουμε σε ένα πλαίσιο λογικής λειτουργίας» είπε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στη Βουλή.


    Ο κ. Παππάς απεύθυνε εντωμεταξύ μια ακόμη έκκληση στην αντιπολίτευση για συναίνεση εκφράζοντας μάλιστα την ικανοποίησή του για την απόφαση του Ποταμιού να στηρίξει το νομοσχέδιο επί της αρχής. «Καλωσορίζω το δημιουργικό πνεύμα» είπε απευθυνόμενος στο Ποτάμι και κάλεσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να στηρίξουν τουλάχιστον τις ρυθμίσεις που αφορούν την αδειοδότηση των καναλιών και την ονομαστικοποίηση των μετοχών.


    «Έχει σημασία η προσπάθεια της πολιτείας να μπει τάξη στο χώρο. Οι πάροχοι περιεχομένου πρέπει να είναι γνωστοί με το ονοματεπώνυμό τους και να μην κρύβονται. Να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή κυρίως για τη σχέση του πολιτικού κόσμου με την επιχειρηματικότητα» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Διατύπωση αιτιολογημένης γνώμης του ΕΣΡ για τον αριθμό των καναλιών θέσπισε ο Ν. Παππάς Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top