• Latest News

    Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

    Εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ

    Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
    Στη συνεδρίαση ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κατρούγκαλος θα παρουσιάσει την πρότασή του φια το Ασφαλιστικό, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το «παρών» θα δώσει και ο πρωθυπουργός.
    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εθνική σύνταξη που εισηγείται ο Γ. Κατρούγκαλος κινείται στο όριο της φτώχειας (το οποίο καθορίζεται στο 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα) και θα ανέρχεται στα 384 ευρώ.
    Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονες και στελέχη του επισημαίνουν ότι είναι αδύνατον να περάσει από τη Βουλή τέτοιο νομοσχέδιο.
    Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να λειτουργήσει «πυροσβεστικά» προστατεύοντας τον υπουργό του και ξεκαθαρίζοντας ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.
    Στην Κουμουνδούρου υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός για τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν, καθώς θα σφραγίσουν την πορεία του ασφαλιστικού, αλλά και τη ζωή των ασφαλισμένων, επί δεκαετίες.
    Στη συνεδρίαση της ΠΓ, πάντως, θα πραγματοποιηθεί απλώς συζήτηση, καθώς οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, σε ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Εθνική σύνταξη στα 384 ευρώ Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top