• Latest News

    Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

    ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΗΣ 28ης Οκτωβρίου

    75 χρόνια μετά το ΟΧΙ του λαού μας στο φασισμό και το ναζισμό, ο τόπος μας καλείται να πει το δικό του ΟΧΙ

    στην κατάλυση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας στην εξαθλίωση των μνημονίων, στην ταπεινωτική επιτροπεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ. Καλείται ξανά να διαλέξει ανάμεσα στον «ρεαλισμό» της υποταγής και της φτωχοποίησης, που του προτείνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τα άλλα μνημονιακά κόμματα, και την αξιοπρέπεια της αντίστασης. Καλείται να αναζητήσει δρόμους και τρόπους για να μπορέσει συλλογικά να αντισταθεί, να οραματιστεί, να δημιουργήσει, να οικοδομήσει το δικό του μέλλον.



    Η εποποιία της Αντίστασης, του ΕΑΜ, της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ, παραμένει για εμάς έμπνευση. Γιατί δείχνει πώς η διαμόρφωση ενός μεγάλου μετώπου του ίδιου του λαού, των δικών του οργάνων και θεσμών, η αντίσταση και η αλληλεγγύη, η ανυποχώρητη πάλη και η αυτοθυσία μπορούν να ανατρέπουν και τους πιο καταθλιπτικούς συσχετισμούς. Να εξασφαλίζουν την επιβίωση του λαού. Να ανοίγουν δρόμους εθνικής απελευθέρωσης και κοινωνικού μετασχηματισμού. Αυτό το δρόμο πρέπει να βαδίσουμε και σήμερα.



    Η Λαϊκή Ενότητα καλεί τους εργαζόμενους και τους ανέργους, την αγροτιά και τη νεολαία, τους αυτοαπασχολούμενους και τα μικρομεσαία στρώματα στις πόλεις και την ύπαιθρο να τιμήσουν τη μνήμη όλων αυτών που αγωνίστηκαν ενάντια στο φασισμό, το ναζισμό και τους ντόπιους συνεργάτες του, με τον τρόπο που τους αξίζει: Με ανυποχώρητους αγώνες ενάντια στα μνημόνια και τη λιτότητα και την οικοδόμηση του μετώπου της αντίστασης και της ανατροπής για μια νέα ανεξάρτητη, προοδευτική και δημοκρατική Ελλάδα. Ας στείλουμε μέσα από τις λαϊκές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου αγωνιστικά μηνύματα ενάντια στα Μνημόνια, την εξαθλίωση και την ευρω-επιτροπεία!



    Γραφείο Τύπου
    ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΟΧΙ ΤΗΣ 28ης Οκτωβρίου Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top