• Latest News

    Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

    Απειλούν με αγωγές οι γονείς για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση – Αναζητούνται ισοδύναμα

    Θολό τοπίο παραμένει το τι θα γίνει τελικά με την επιβολή του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι γονείς μιλούν για δυσβάσταχτο βάρος και απειλούν ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη ενώ η κυβέρνηση παραδέχεται ότι το μέτρο πλήττει κυρίως τη λαϊκή οικογένεια και δεσμεύεται ότι έως τις 31 Νοεμβρίου θα υπάρξει οριστική απάντηση.
    Θηλιά στο λαιμό χαρακτηρίζουν το 23% οι γονείς των μαθητών που φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Η ετήσια επιβάρυνση για 170.000 οικογένειες υπολογίζεται κατά μέσο όρο από 1500 έως 2000 ευρώ για κάθε παιδί.

    Συνολικά στην ιδιωτική εκπαίδευση βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια, κέντρα ξένων γλωσσών, φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης, ΙΕΚ και εργαστήρια ελευθέρων σπουδών φοιτούν 749.000 μαθητές και σπουδαστές.

    Οι φορείς της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα πρέπει να υπαχθούν σε καθεστώς ΦΠΑ μέχρι τέλος Νοεμβρίου. Για να μην εφαρμοστεί ο νόμος θα πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα ύψους μόνο για φέτος περίπου 300 εκατ. ευρώ. Ο υπουργός παιδείας αναγνώρισε το βάρος για τη μέση οικογένεια.

    Το υπουργείο οικονομικών πάντως κρατά κλειστά τα χαρτιά του. Στο τραπέζι βρίσκονται και εναλλακτικά σενάρια όπως η μείωση του ποσοστού στο 13 ή στο χαμηλό 6 % χωρίς ωστόσο να έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

    πηγή



    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Απειλούν με αγωγές οι γονείς για το 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση – Αναζητούνται ισοδύναμα Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top