• Latest News

    Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

    Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: 118 σορούς μεταναστών ανέσυρε το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό

    Το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό ανακοίνωσε σήμερα πως ανέσυρε 118 πτώματα έπειτα από την 4μηνη υποβρύχια επιχείρηση στο ναυάγιο ενός αλιευτικού σκάφους που βυθίστηκε τον Απρίλιο ενώ μετέφερε έως και 800 μετανάστες και πρόσφυγες.
    Κατά την επιχείρηση, κατατέθηκε στεφάνι στο κατάστρωμα του βυθισμένου σκάφους με τη βοήθεια ενός ρομποτικού χεριού.
    Το ναυάγιο, που εκτιμάται ότι ήταν το πιο θανατηφόρο στη Μεσόγειο τις τελευταίες δεκαετίες, μετατράπηκε σε σύμβολο της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη και ώθησε τις κυβερνήσεις των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διευρύνουν τις επιχειρήσεις διάσωσης στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης.
    Όπως ανακοίνωσε το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό η τεχνική ανάλυση του ναυαγίου του σκάφους μήκους 20 μέτρων ολοκληρώθηκε, ανοίγοντας το δρόμο για την ανέλκυση του σκάφους, όπως έχει δεσμευτεί ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.
    Πολλά από πτώματα ανασύρθηκαν από το βυθό γύρω από το ναυάγιο, αλλά πολλά παραμένουν ακόμη παγιδευμένα κάτω από το βυθισμένο σκαρί του σκάφους.
    Το αλιευτικό με υπεράριθμους επιβαίνοντες ανατράπηκε και βυθίστηκε καθώς προσέγγιζε ένα εμπορικό πλοίο που κατέφθανε για να προσφέρει βοήθεια.
    Τον Ιούνιο, το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας ξεκίνησε την επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων του ναυαγίου χρησιμοποιώντας τηλεχειριζόμενα υποβρύχια στην θαλάσσια περιοχή 135 χλμ. βόρεια των ακτών της Λιβύης, σε βάθος περίπου 370 μέτρων, όπως διευκρίνισε το ίδιο.
    Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την αναμενόμενη ανέλκυση του ναυαγίου.

    πηγή

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο: 118 σορούς μεταναστών ανέσυρε το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top