• Latest News

    Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

    Guardian: Γνωρίστε τον πραγματικό «πρωθυπουργό» της Ελλάδας

    Η βρετανική εφημερίδα » Τhe Guardian» παρουσιάζει σε σχετικό της άρθρο, τον Ολλανδό κουστουμάτο κύριο, που όπως φαίνεται κινεί τα νήματα της ελληνικής οικονομίας.
    Ο λόγος για τον οικονομολόγο Maarten Verwey, τον άνθρωπο με τις υπερεξουσίες, όπως υποστηρίζει η Guardian που είναι υπεύθυνος για τα χρηματικά ποσά που διατίθενται στην Ελλάδα, καθώς του έχει ανατεθεί ο ρόλος του Γενικού Διευθυντή προς χάριν της Γενικής Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με σκοπό τη διαρθρωτική μεταρρύθμιση.
    Τι και αν σε λίγες ώρες ανοίγουν οι κάλπες για το εκλογικό σώμα, η πορεία της Ελλάδας όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα είναι προσχεδιασμένη και ένας νέος πρωθυπουργός ελάχιστα μπορεί να αλλάξει, αφού το πρόγραμμα του τρίτου μνημονίου απαιτεί πλήρη «υπακοή» σε ότι έχει ήδη υπογραφεί.
    Ο κ. Verwey, είναι ήδη γνωστός για το πρόγραμμα στήριξης της Κυπριακής οικονομίας, όταν το 2011 ανέλαβε να το τρέξει.
    Η Guardian υποστηρίζει επίσης: «Οι εξουσίες του είναι άνευ προηγουμένου. Και αν λίγοι ψηφοφόροι στους δρόμους της Αθήνας έχουν ακούσει το όνομα του, πολλοί καταλαβαίνουν ότι το πως θα ψηφίσουν στις εκλογές μικρή σημασία έχει για το τι θα συμβεί στη συνέχεια».
    Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται: «Κάτω από τις δρακόντειες προϋποθέσεις ομαλής ροής των ποσών προς την Ελλάδα που προβλέπει το τρίτο πακέτο διάσωσης, η Αθήνα έχει παραδώσει ουσιαστικά τον έλεγχο σχετικά με τις περικοπές στην οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας».
    και προσθέτει ότι το νέο μνημόνιο απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση «να διαβουλεύεται και να συμφωνεί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για όλες τις σχετικές δράσεις, πριν αυτές οριστικοποιηθούν και νομικά».
    Στο ίδιο άρθρο, προμηνύονται 120 νόμοι που θα χρειαστεί να ψηφίσει η ελληνική κυβέρνηση σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα που αφορούν μεταξύ άλλων: την αγορά εργασίας, το σύστημα υγείας και πρόνοιας καθώς και το φορολογικό όπως επισημαίνει.

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Guardian: Γνωρίστε τον πραγματικό «πρωθυπουργό» της Ελλάδας Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top