• Latest News

    Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

    Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ"

    ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΑΤ' ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ

    ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗ ΛΑ.Ε. ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

    Για μεθοδευμένη επιχείρηση φίμωσης της «Λαϊκής Ενότητας» κατήγγειλε την υπηρεσιακή κυβέρνηση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στην εισαγωγική του ομιλία κατά τη σημερινή (8/9) συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, όπου παρουσιάστηκαν οι θέσεις της «Λαϊκής Ενότητας», ενόψει των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη.

    Όπως τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, η υπηρεσιακή κυβέρνηση, κατ' εντολήν του μνημονιακού κατεστημένου και του νεομνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ, απέκλεισε αυθαίρετα και αντισυνταγματικά την «Λαϊκή Ενότητα» από την προεκλογική χρηματοδότηση των κομμάτων και ταυτόχρονα παραχώρησε σε αυτήν το μικρότερο τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο απ' όλα τα κόμματα. Οι μεθοδεύσεις αυτές, τόνισε ο Π. Λαφαζάνης, αποκαλύπτουν τα μετεκλογικά σχέδια που έχει η τετρακομματική του μνημονίου, με τους δύο πρωταγωνιστές της, τη ΝΔ και τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ. «Κανείς δεν μπορεί να μας φιμώσει. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος και θα νικήσουμε», κατέληξε ο Π. Λαφαζάνης.

    Η συνέντευξη Τύπου άνοιξε με βιντεοσκοπημένο μήνυμα στήριξης από τον Μανώλη Γλέζο, ενώ ακολούθησαν η εισαγωγική τοποθέτηση από τον Π. Λαφαζάνη και οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Εισαγωγική τοποθέτηση κατά τη συνέντευξη Τύπου έκανε και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα και επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην Α΄ Αθήνας, η οποία απάντησε και σε ορισμένες ερωτήσεις.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Συνέντευξης Τύπου:



    ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" ΣΤΗ ΔΕΘ

    Καλημέρα. Καλημέρα στη Θεσσαλονίκη, καλημέρα σε όλη την Ελλάδα. Καλημέρα Δέσποινα, καλημέρα Ιωάννα, Καλημέρα Λίτσα, καλημέρα Ζωή, καλημέρα Παναγιώτη. Καλημέρα και σε εκείνους τους συναγωνιστές μου που πιστεύω ότι από μακριά με παρακολουθούν. Στον Στέφανο, στον Μπάμπη στον Στέλιο.

    Καλημερίζω όλη την Ελλάδα και τονίζω, αν έχει κάποια αξία η γνώμη μου, ότι τούτες οι εκλογές δεν είναι απλά κρίσιμες, όπως κρίσιμες είναι κάθε εκλογές, αλλά είναι καθοριστικές για την τύχη του λαού μας για πολλές δεκαετίες. Για αυτό όλοι σας καλούν να κρίνετε, να συγκρίνετε, όλοι σας καλούν να ψηφίσετε τα κόμματά τους. Νομίζω ότι η ιστορία, εμάς, τον κάθε ψηφοφόρο δεν τον καλεί να κρίνει. Δεν τον καλεί να διαλέξει. Τον καλεί να αποφασίσει. Να αποφασίσει τι; Να αποφασίσει επιτέλους να πάρει ο λαός στα χέρια του την τύχη του, το παρόν και το μέλλον του. Για αυτό το λόγο, ετούτες οι εκλογές είναι καθοριστικές, γιατί δίνουν τη δυνατότητα να σαρώσει ο λαός με τη βούληση τη δική του όλο το σάπιο καθεστώς, όλο το καταπιεστικό καθεστώς, όλο το καθεστώς της βίας και της διαφθοράς και να αναδείξει πρωταγωνιστή τον εαυτό του. Ο λαός ο ίδιος. Όπου πρωταρχικό του χρέος έχει να αποδείξει στην πράξη ότι όχι μόνο όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το λαό και ανήκουν στο λαό, αλλά και ασκούνται από τον ίδιο το λαό.

    Γι' αυτό το λόγο ζητάω να αφουγκραστούμε την ιστορία που μας χτυπά την πόρτα και να πάμε όλοι μαζί να της ανοίξουμε. Δεν μπορεί να υπάρχουν θεατές σε αυτόν τον αγώνα. Δεν μπορεί να υπάρχουν απαθείς. Όλοι πρέπει να σταθούμε όρθιοι στις επάλξεις, όλοι πρέπει να προχωρήσουμε από κοινού στον αγώνα και να ανοίξουμε την πόρτα της Ιστορίας για να περάσουν οι ελπίδες, για να περάσουν τα οράματα, για να περάσει το μέλλον που ανήκει σε εμάς και σε κανέναν άλλον. Για αυτό, ας μου επιτραπεί, καλώ προσωπικά όλους τους παλιούς συναγωνιστές μου, να σταθούν, όπως τότε, και πάλι μπροστάρηδες στον αγώνα για το δίκαιο και τη λευτεριά. Και όλοι μαζί να αναφωνήσουμε «εμπρός ΕΛΑΣ για την Ελλάδα, το δίκαιο και τη λευτεριά».



    ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ

    «Να σας καλημερίσω όλους και όλες σας, να ευχαριστήσω θερμά τους εκπροσώπους του Τύπου, τους δημοσιογράφους, πρόσωπα γνωστά, γνώριμα από παλιά, από κοινές προσπάθειες που έχουμε κάνει για την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Να σας ευχαριστήσω λοιπόν θερμά που είστε μαζί μας σήμερα, για να μας βοηθήσετε σε αυτή την προσπάθεια να ενημερώσουμε για τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας τον ελληνικό λαό. Η παρουσία σας για μας είναι τιμητική, δεν είναι συμβολική. Καταλαβαίνουμε ότι ο ρόλος των ΜΜΕ είναι πάρα πολύ κρίσιμος, ειδικά των δημοσιογράφων, και ξεχωρίζω πάντα τους δημοσιογράφους από την ιδιοκτησία των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των διαπλεκόμενων καναλιών. Οι δημοσιογράφοι είναι πρώτα από όλα εργαζόμενοι, κάνουν τη δουλειά τους. Κάνουν σκληρή προσπάθεια να ανταποκριθούν στο έργο τους για το καλό του ελληνικού λαού και το καλό της δημοκρατίας. Από αυτή τη σκοπιά χαιρετίζουμε την παρουσία όλων σας και τη θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική.

    Είμαι χαρούμενος που είμαι στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη είναι εργατομάνα. Η Θεσσαλονίκη είναι η καρδιά της Ελλάδας. Δεν είναι η συμπρωτεύουσα, είναι η καρδιά της Ελλάδας. Είμαι ιδιαίτερα λοιπόν χαρούμενος που εγώ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου όλη η αντιπροσωπεία μας είναι εδώ στη Θεσσαλονίκη και μπορούμε να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας. Ήμουν και προχτές στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, την μέρα της διαδήλωσης. Ήταν μια μεγάλη διαδήλωση με ένα θαυμάσιο νεανικό μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας, που βροντοφώναξε ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην εθνική υποτέλεια, ενάντια στη λιτότητα, ενάντια στη φορολεηλασία αυτής της χώρας. Ήταν ένα νεανικό μπλοκ που είχε στην προμετωπίδα του ένα μεγάλο «όχι» . Είναι το «όχι» που είπαμε πρωτοπόρα στο δημοψήφισμα, είναι το «όχι» που είπαμε στα μνημόνια στη Βουλή, είναι το «όχι» που θέλει να συνεχίσει η Λαϊκή Ενότητα μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη. Μέχρι τη νίκη της δημοκρατίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα. Είμαστε μαζί σας, όχι από υποχρέωση, αλλά από ένα μεγάλο καθήκον, τιμητικό καθήκον για εμάς: Να παρουσιάσουμε τις θέσεις της Λαϊκής Ενότητας σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία. Πιστεύουμε ότι η Λαϊκή Ενότητα μπορεί να αναδειχθεί σε μια μεγάλη δύναμη από τις εκλογές και να παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις για να αλλάξουμε την Ελλάδα. Να φύγουμε από την μνημονιακή υποδούλωση. Και επιτρέψτε μου να πω πριν κλείσω ορισμένα πράγματα που συμβαίνουν και είναι εντελώς απαράδεκτα. Εδώ γίνεται μια προσπάθεια από την κατά τα άλλα υπηρεσιακή κυβέρνηση να αποκλείσει τη Λαϊκή Ενότητα από βασικά, θεμελιώδη ζητήματα τα οποία σχετίζονται με την ενημέρωση του ελληνικού λαού. Θεωρούμε αδιανόητο κάποιοι να αποφασίζουν ότι η Λαϊκή Ενότητα θα είναι η τελευταία από τα κοινοβουλευτικά κόμματα ως προς τον τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο των κομμάτων. Αυτό από πού προκύπτει; Από τις αυθαιρεσίες μιας υπηρεσιακής κυβέρνησης που φαίνεται ότι είναι εντολοδόχος της ΝΔ και του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ, ή του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ; Από εκεί παίρνει εντολές η υπηρεσιακή κυβέρνηση και λέει «τον λιγότερο τηλεοπτικό χρόνο από όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην Λαϊκή Ενότητα», παρόλο ότι είμαστε το τρίτο σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμμα; Με ποιο δικαίωμα λοιπόν το κάνει αυτό; Όταν παίρνουμε την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως Τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, πώς είναι δυνατόν η υπηρεσιακή κυβέρνηση να μας βγάζει τελευταίους και με σχεδόν μηδέν τηλεοπτικό διαφημιστικό χρόνο;

    ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑ.Ε. ΑΠΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

    Συμβαίνει όμως και μια άλλη αυθαιρεσία: Η Λαϊκή ενότητα αποκλείστηκε πλήρως από κάθε προεκλογική κρατική χρηματοδότηση. Γιατί την απέκλεισαν την Λαϊκή Ενότητα; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη δημοκρατία; Και την ίδια στιγμή δίνουν προεκλογική χρηματοδότηση σε κόμματα τα οποία χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, φέσι στον ελληνικό λαό, που δεν τα πληρώνουν κιόλας, και δανειστήκανε, πήρανε δάνεια χαριστικά, με απαράδεκτους όρους, κάτω από απαράδεκτες συνθήκες και πλαίσια.

    Η διαπλοκή θριαμβεύει εδώ, βεβαίως. Και ένα κόμμα που δεν έχει οικονομικά μέσα, ένα μέτωπο που μόλις εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή και δίνει μάχη σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση, πρέπει να αποκλειστεί. Ίσως γιατί είναι το μόνο που διαθέτει ρεαλιστική εναλλακτική αντιμνημονιακή πρόταση. Τα καταγγέλλουμε όλα αυτά. Καταγγέλλουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που δεν είναι υπηρεσιακή κυβέρνηση, αυθαιρετεί και παίρνει αποφάσεις μονόπλευρες και αποκαλύπτει το μετεκλογικό σχέδιο που έχουν σήμερα οι μνημονιακές δυνάμεις, η τετρακομματική του μνημονίου, με τους δύο πρωταγωνιστές του, τη ΝΔ και τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ. Τα καταγγέλλουμε όλα αυτά, δεν τα αποδεχόμαστε, θα κάνουμε αγώνα για την ανατροπή τους. Και φυσικά θα ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό. Δεν μπορούν να μας φιμώσουν. Κανένας δεν μπορεί να μας φιμώσει. Θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τέλος και θα νικήσουμε. Σας ευχαριστώ»



    ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    «Όπως γίνεται απολύτως αισθητό και από το μήνυμα του Μανώλη Γλέζου και από την εισήγηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη και από την παρουσία εδώ πολύ μαχητικών βουλευτών, της Δέσποινας Χαραλαμπίδου, της Ιωάννας Γαϊτάνη, της Λίτσας Αμανατίδου, του Κώστα Λαπαβίτσα, του Ηλία Ιωαννίδη, της Αλεξάνδρας Τσανάκα, η Λαϊκή Ενότητα, ως πρώτο ανάχωμα στην νεομνημονιακή λαίλαπα, αντιπροσωπεύει την ελπίδα. Την ελπίδα στην οποία κάποιοι έριξαν χώμα για να σβήσει, για να τη θάψουν, την ελπίδα στην οποία κάποιοι έριξαν λάσπη, για να τη σκεπάσουν. Αυτή η ελπίδα, όχι απλώς δεν έχει πεθάνει, αλλά σιγοκαίει μέσα στα σπλάχνα αυτού του λαού και αυτής της κοινωνίας και θα αναζωπυρωθεί πολύ σύντομα. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ως καθήκον να την κρατήσουμε ζωντανή και να φροντίσουμε να τη μεταλαμπαδεύσουμε κυρίως στις νέες γενιές, αυτές που πιο πολύ θυματοποιούνται από τα μνημόνια και από την αδυσώπητη κοινωνιοκτόνο πολιτική της λιτότητας και της νέας ολοκληρωτικής οικονομικής απολυταρχίας. Η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί και όσοι συνεργαζόμαστε μαζί της ενοχλούμε, γιατί αποδεικνύουμε στην πράξη ότι μονόδρομος δεν είναι η υποταγή. Ότι μονόδρομος είναι η πάλη, η δημοκρατική αντίσταση, ο αγώνας. Και το αποδεικνύουμε με το παράδειγμά μας. Και νομίζω ότι στους 25 βουλευτές που πήραν την πρωτοβουλία να μην υποταχθούν αλλά με εγρήγορση και δημοκρατικά αντανακλαστικά να συγκροτήσουν αυτόν τον πυρήνα του νέου μετώπου αντίστασης και στον Παναγιώτη τον Λαφαζάνη που ανέλαβε το καθήκον και την ευθύνη να ηγηθεί αυτού του πρώτου πυρήνα, στην πορεία για τη συγκρότηση ενός ευρέως μετώπου, αξίζει ο σεβασμός μας και αξίζει επίσης να αναγνωριστεί αυτό που λείπει. Αυτό που λείπει από εκείνους, που πολύ γρήγορα ξέχασαν αυτά που είπαν πριν από έναν ακριβώς χρόνο από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη. Λείπει η συνέπεια. Και χωρίς συνέπεια, χωρίς αξιοπιστία, χωρίς αταλάντευτη δέσμευση, αυτά που λέμε να δώσουμε αγώνα για να τα κάνουμε και αν δεν τα καταφέρουμε με την πρώτη να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, και αν κουραστούμε να αφήσουμε να πάρουν τη σκυτάλη εκείνοι που δεν κουράστηκαν, και όχι να τους ισοπεδώσουμε, αυτή η συνέπεια είναι το αναγκαίο στοιχείο προκειμένου να κερδηθεί αυτός ο αγώνας που είναι του λαού μας. Θέλω να πω ότι παρόλες τις δημοσκοπήσεις, την αξιοπιστία των οποίων είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε και στο δημοψήφισμα, διατηρώ την πεποίθηση ότι η απάντηση του λαού μας σε αυτήν την εκλογική συμπαιγνία, σε αυτήν την κατά παραγγελία διενέργεια εκλογών για να αποκλεισθούν οι πραγματικές ριζοσπαστικές αριστερές αντιμνημονιακές δυνάμεις και οι πατριωτικές δυνάμεις της χώρας μας, που με δημοκρατικό, συνταγματικό πατριωτισμό ενεργοποιήθηκαν, η αποφασιστική απάντηση του λαού μας θα αποδείξει ότι ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος στον αγώνα κατά της μνημονιακής δικτατορίας είναι ο ίδιος ο λαός. Ο οποίος, όπως είπε ο Μανώλης ο Γλέζος, πρέπει με αυτοσυνειδησία να πάρει το μέλλον του στα χέρια του και να εμπιστευθεί εκείνους και εκείνες που δεν τον προδώσαμε. Σας ευχαριστώ»
    iskra

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΦΙΜΩΣΗΣ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ" Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top