• Latest News

    Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

    Π. Λαφαζάνης: Η ΛΑ.Ε. δεν συμπορεύεται με δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο και εφαρμόζουν μνημονιακές πολιτικές

    «Αυθαιρεσίες» της υπηρεσιακής κυβέρνησης σε βάρος της Λαϊκής Ενότητας κατήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη συνέντευξη Τύπου στην 80ή ΔΕΘ. Κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι λειτουργεί ως «εντολοδόχος» της Ν.Δ. και του «εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ», επειδή στις προεκλογικές ρυθμίσεις δίνεται ο μικρότερος τηλεοπτικός χρόνο στη ΛΑ.Ε., παρά το γεγονός ότι είναι η τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, ενώ δεν προβλέπεται καμιά προεκλογική κρατική χρηματοδότηση.

    «Δεν μπορούν να μας φιμώσουν, θα νικήσουμε»

    «Ένα κόμμα που δεν έχει οικονομικά μέσα και δίνει μάχη σε αντιμνημονιακή κατεύθυνση πρέπει να αποκλειστεί. Καταγγέλλουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση που αυθαιρετεί και δείχνει το μετεκλογικό σχέδιο για τετρακομματικό μνημονιακό μέτωπο», είπε ο κ. Λαφαζάνης και πρόσθεσε: «Δεν μπορούν να μας φιμώσουν, θα νικήσουμε».
    «Η Λαϊκή Ενότητα ενοχλεί γιατί αποδεικνύει ότι ο μονόδρομος δεν είναι η υποταγή», επισήμανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία ήταν παρούσα στη συνέντευξη Τύπου, όπως και άλλοι υποψήφιοι βουλευτές.
    Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος τόνισε ότι οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές, και κάλεσε τους πολίτες να ακούσουν την ιστορία που τους χτυπάει την πόρτα και να την ανοίξουν για να περάσει η ελπίδα.

    Η ΛΑ.Ε. για δηλώσεις Τσίπρα

    «Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι «σε κάθε περίπτωση η χώρα θα κυβερνηθεί», ισοδυναμεί με ομολογία πρόθεσης για συγκυβέρνηση όχι μόνο με το μνημονιακό ΠΑΣΟΚ και το νεοφιλελεύθερο Ποτάμι, αλλά εάν χρειαστεί και με τη ΝΔ. Την ίδια ώρα, μόνο ως απώλεια επαφής με τη μνημονιακή πραγματικότητα, για την οποία πλέον είναι συνυπεύθυνος, μπορεί να χαρακτηριστούν οι αναφορές σε «αναπτυξιακό σοκ» και «μείωση της ανεργίας» εν μέσω μνημονίου. Όσο για την απαξιωτική αναφορά σε «δρόμους της δραχμής» που «δεν δίνουν λύση», δεν μπορούμε παρά να υπενθυμίσουμε την κοινωνική καταστροφή στην οποία οδήγησε ήδη το πάση θυσία ευρώ. Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας καλό θα κάνει να μην παρουσιάζει ως «σκληρό αγώνα» τη συνεχή υποχωρητικότητα και τη συμμόρφωση με τους δανειστές, ιδίως όταν καλείται να λογοδοτήσει για το πώς εγκατέλειψε τα οράματα ενός λαού που έδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται, όπως ακριβώς το έπραξε στις 5 Ιούλη με το υπερήφανο και μεγαλειώδες ΟΧΙ»,  σχολίασε χθες η Λαϊκή Ενότητα με αφορμή σχετικές αναφορές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
    Πηγές: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Π. Λαφαζάνης: Η ΛΑ.Ε. δεν συμπορεύεται με δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο και εφαρμόζουν μνημονιακές πολιτικές Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top