• Latest News

    Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

    Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας μετέτρεψε την κυβέρνηση στην πιο σκληρή μνημονιακή

    Δριμεία προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας ότι έφερε ένα «τερατώδες» μνημόνιο και πως επιχειρεί να αφανίσει πολιτικά όποιον προσπαθεί να δημιουργήσει ανάχωμα.
    «Είναι η πρώτη φορά που η κυρία Μέρκελ και όλοι οι εκπρόσωποι των εκβιαστών-δανειστών εξέφρασαν την ικανοποίησή τους λέγοντας μάλιστα ότι ο κ. Τσίπρας δεν είναι μέρος του προβλήματος, είναι μέρος της λύσης» είπε μεταξύ άλλων η Ζωή Κωνσταντοπούλου, αφήνοντας έμμεσες αιχμές για τον κ. Τσίπρα.
    Καταφέρθηκε επίσης και κατά της αιφνιδιαστικής απόφασης να γίνουν εκλογές λέγοντας πως έγιναν με τις ευλογίες των δανειστών με στόχο υπάρξει ξεκαθάρισμα στον ΣΥΡΙΖΑ από όσους διαφωνούσαν με το μνημόνιο.
    Όπως δήλωσε, «εάν ο κ. Τσίπρας ήθελε να τιμήσει τη λαϊκή εντολή θα έπρεπε να προκηρύξει εκλογές πριν την υπογραφή του Μνημονίου» και του προσήψε πως έγραψε στα … στα παλιά του τα παπούτσια την λαϊκή βούληση.
    Για το θέμα των εκλογών έστρεψε τα βέλη της όχι μόνο στον κ. Τσίπρα αλλά και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι δεν την ενημέρωσαν για τη διάλυση της Βουλής, παρότι όπως είπε αυτό προβλεπόταν συνταγματικά και θεσμικά.
    Ερωτηθείσα γιατί κατεβαίνει με τη Λαϊκή Ενότητα σχολίασε ότι όσοι ότι όσοι αρνήθηκαν να υποκύψουν «στο πιο εκτρωματικό Μνημόνιο που υπογράφηκε παραμένουν πιστοί στο πρόγραμμα με το οποίο εξελέγησαν».
    Η πρόεδρος της Βουλής επανέλαβε ότι το μνημόνιο «σημαίνει καταδίκη των επόμενων πέντε γενεών» και αναρωτήθηκε αν οι νέες γενιές «έχουν αποφασίσει να αυτοθυσιαστούν στο βωμό των μνημονίων».
    Αναφερόμενη στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου έκανε λόγο για «συνθήκη αποικιοποίησης» και αναρωτώμενη για το ρόλο της Ευρώπης είπε πως «μας ζητούν να υπογράφει το κοινοβούλιο ο,τι δίνουν, χωρίς να το διαβάσουν οι βουλευτές».
    «Αυτή η λειτουργία δεν έχει καμιά σχέση με τη νομισματική ένωση, ούτε με τους βασικούς κανόνες της ΕΕ», πρόσθεσε.
    Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ακόμη ότι τιμά όσους συναδέλφους της «δεν έχουν υποταχθεί».
    «Κάποιοι άλλοι επέλεξαν τον δύσκολο δρόμο της πάλης και της αντίστασης», υπογράμμισε.
    Για την Λαϊκή Ενότητα στην οποία συμμετέχει ως ανεξάρτητη υποψήφια, τόνισε πως η Λαϊκή Ενότητα είναι μία προσπάθεια που δημιουργήθηκε «από ανάγκη στα στενά περιθώρια τα οποία έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας».
    «Η Λαϊκή Ενότητα είναι το πρόπλασμα μίας νέας διαδικασίας σχηματισμού ενός νέου μετώπου» είπε. Ερωτηθείσα αν θέλει να είναι επικεφαλής, έψεξε όσους ασχολούνται με «καρέκλες» και αρχηγικές βλέψεις και ξεκαθάρισε πως δεν θέλει να ηγηθεί.
    Στο ερώτημα εάν συμφωνεί με τις θέσεις που εκφράζουν στελέχη της Λαϊκής Ενότητας για το εθνικό νόμισμα , η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε ότι το πραγματικό δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία και πως ίδια απαντά: Δημοκρατία.
    «Δημοκρατία απαντώ και στο δίλημμα δραχμή ή δημοκρατία» πρόσθεσε.
    Επίσης, έκανε αναφορά στο πόρισμα της Επιτροπής για το χρέος. Επαναλαμβάνοντας ότι είναι απεχθές, παράνομο, επονείδιστο και μη βιώσιμο», κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι δεν αξιοποίησε το πόρισμα.

    πηγή

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας μετέτρεψε την κυβέρνηση στην πιο σκληρή μνημονιακή Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top