• Latest News

    Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

    Στρατούλης: Η Λαϊκή Ενότητα συνεχίζει τον αγώνα του “όχι” μέχρι τη νίκη

    Τη δέσμευση της Λαϊκής Ενότητας ότι θα συνεχίσει τον αντιμνημονιακό αγώνα και θα τιμήσει το «όχι» του δημοψηφίσματος του Ιουλίου δίνει ο απελθών κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης.

    Στον Δημήτρη Χρυσικόπουλο



    Ποια είναι κατά τη γνώμη σας η σημασία των εκλογών της 20ής Σεπτεμβρίου;

    Στις εκλογές θα κριθούν από τη μια το ιδιαίτερα επονείδιστο για το λαό και αδιέξοδο για την οικονομία τρίτο μνημόνιο, που αποτελεί ουσιαστικά το κοινό προεκλογικό πρόγραμμα του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ, αφού από κοινού τα ψήφισαν στη Βουλή και έχουν δηλώσει ότι μετεκλογικά θα εφαρμόσουν. Από την άλλη, το αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας που θα αντικαταστήσει τα μνημόνια, τα οποία πρέπει να καταργηθούν, που είναι η προγραμματική προτεραιότητα της Λαϊκής Ενότητας. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες η ψήφος στη Λαϊκή Ενότητα είναι η μοναδική ρεαλιστική εναλλακτική αντιμνημονιακή απάντηση σε αυτές τις εκλογές, ώστε να παραμείνει ζωντανό το «όχι» του λαού και ειδικά της νεολαίας στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη και η ελπίδα ότι μπορούν να υπάρξουν καλύτερες μέρες, χωρίς μνημόνια της λιτότητας και ταπεινωτικής εποπτείας της χώρας μας από τους δανειστές της.



    Ποιοι οι στόχοι της Λαϊκής Ενότητας στην τρέχουσα εκλογική αναμέτρηση;

    Μετεκλογικά όλα τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, για να μπορέσουν να το εφαρμόσουν, θα συγκροτήσουν από κοινού έναν κυβερνητικό συνασπισμό. Η προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ δεν είναι για το αν θα εφαρμοστεί ή όχι το τρίτο μνημόνιο αλλά για το ποιο θα είναι πρώτο κόμμα, για να πάρει την εντολή σχηματισμού μιας τέτοιας κυβέρνησης που θα εφαρμόσει και αυτό και τα δύο προηγούμενα. Με αυτή την έννοια, και επειδή η Λαϊκή Ενότητα διαθέτει μια καθαρά εναλλακτική λύση απέναντι στη νέα μνημονιακή συναίνεση, έχει πολύ μεγάλη σημασία να αναδειχθεί με την ψήφο του λαού ως ισχυρή αντιμνημονιακή αντιπολίτευση στον μετεκλογικό κυβερνητικό συνασπισμό του εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΑΝΕΛ. Η Λαϊκή Ενότητα είναι ένα αντιμνημονιακό, προοδευτικό πατριωτικό πολιτικό μέτωπο. Έχουμε ήδη καταγραφεί, με μόλις δέκα ημέρες ζωής, δυναμικά στο πολιτικό τοπίο της χώρας ως δύναμη που διαθέτει εναλλακτική λύση στα μνημόνια. Έχουμε στόχο να αναδειχθούμε τρίτη πολιτική δύναμη στις εκλογές και με την ψήφο και τους αγώνες του λαού να βάλουμε παρακαταθήκες, ώστε εν συνεχεία να διεκδικήσουμε τη διακυβέρνηση της χώρας.



    Γιατί οι ψηφοφόροι να προτιμήσουν ένα κόμμα όπως η Λαϊκή Ενότητα;

    Γιατί ο πρώτος πυρήνας που ξεκίνησε τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας ήταν αυτοί και αυτές που, παρ’ ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ή ακόμα και υπουργοί, καταψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, βάζοντας πάνω από τις βουλευτικές και υπουργικές καρέκλες τις αξίες και τα ιδανικά τους και κυρίως τη συνέπεια με τη βασική προγραμματική δέσμευση για κατάργηση των μνημονίων με βάση την οποία εκλέχθηκαν. Γιατί στηρίζουμε μέχρι τέλους το περήφανο «όχι» του λαού στο δημοψήφισμά της 5ης Ιούλη. Το «όχι» αυτό, παρ’ ότι η παραιτηθείσα κυβέρνηση το μετέτρεψε σε λίγες ημέρες σε ταπεινωτικό «ναι», στην πραγματικότητα δεν ηττήθηκε και στο τέλος είναι αυτό που θα νικήσει. Γιατί η Λαϊκή Ενότητα διαθέτει συγκεκριμένη, ρεαλιστική και εναλλακτική λύση, που περιλαμβάνει την ακύρωση των μνημονίων, τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, την προώθηση αναπτυξιακού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης, με την αξιοποίηση ως μοχλών ανάπτυξης των ανασυγκροτημένων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας του δημόσιου τομέα, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, του κοινωνικού τομέα της οικονομίας και μιας εκδημοκρατισμένης δημόσιας διοίκησης. Γιατί η Λαϊκή Ενότητα θα θέσει τέρμα στη λιτότητα, θα στηρίξει τους μισθούς, τις συντάξεις, τις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες και θα σταματήσει τη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων από τις μνημονιακές φορομπηχτικές πολιτικές. Γιατί η Λαϊκή Ενότητα είναι αποφασισμένη, προκειμένου να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, να συγκρουστεί με την Ευρωζώνη, που με εκβιασμούς θα το εμποδίζει, και να προχωρήσει στην έκδοση εθνικού νομίσματος, όχι ως αυτοσκοπό, αλλά ως εργαλείο και μέσο για την προώθηση της πολιτικής της.



    Τι απαντάτε στις αιτιάσεις των πρώην συντρόφων σας στον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την αποχώρησή σας από την κυβέρνηση επί της ουσίας παίζετε το παιχνίδι του κ. Σόιμπλε;

    Η προσπάθεια σύνδεσης της Λαϊκής Ενότητας με τα σχέδια του κ. Σόιμπλε καταντά κωμική, όταν γίνεται από τον εναπομείναντα ΣΥΡΙΖΑ, που του έκανε όλα τα χατίρια και συμπεριέλαβε όλα τα σχέδιά του στο τρίτο μνημόνιο, το οποίο συμφώνησε μαζί του και ψήφισε μαζί με τις παλιές μνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ) στη Βουλή. Η Λαϊκή Ενότητα αποτελεί σκληρότερο αντίπαλο του Σόιμπλε και της Μέρκελ, αφού αγωνίζεται να ηττηθούν οι αντικοινωνικές πολιτικές και η ταπεινωτική κηδεμονία που έχουν επιβάλει στο λαό και στη χώρα μας.



    Τι θα πράξει η Λαϊκή Ενότητα στην περίπτωση που η κάλπη δεν αναδείξει αυτοδύναμη κυβέρνηση;

    Η Λαϊκή Ενότητα δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με κανένα πολιτικό κόμμα που είτε συμφώνησε, είτε ψήφισε, είτε εφαρμόζει, είτε δεσμεύεται ότι θα εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές. Θα αποτελέσει ισχυρή δύναμη αντιμνημονιακής αντιπολίτευσης.



    [Free Sunda]

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Στρατούλης: Η Λαϊκή Ενότητα συνεχίζει τον αγώνα του “όχι” μέχρι τη νίκη Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top