• Latest News

    Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

    Έρχεται «πετσόκομμα» στις φοροαπαλλαγές

    ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ... ΜΑΡΜΑΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ
    Πετσόκομμα στις φοροαπαλλαγές ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μαζέψει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία, μεταφέροντας για άλλη μια φορά το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής στα συνήθη υποζύγια...
    Νέο μαχαίρι στις φοροαπαλλαγές και αλλαγή στη φορολογία εισοδήματος προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο κατά τη διάρκεια της παράδοσης παραλλαβής.
    Παρά τις προεκλογικές εξαγγελίες περί ελαφρύνσεων στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ο κ. Χουλιαράκης, σε μια σύντομη τοποθέτηση, περιέγραψε τα τρία πεδία στα οποία επικεντρώθηκε το υπουργείο όσο κατείχε τη θέση του υπηρεσιακού υπουργού.
    Ένα από αυτά αφορά στην καλύτερη κατανομή του δημοσιονομικού βάρους και όπως προκύπτει από την τοποθέτησή του σε συνεργασία με την ομάδα της τεχνικής βοήθειας (Task Force) έχουν γίνει ήδη οι πρώτες συζητήσεις για την αναμόρφωση της φορολογίας εισοδήματος με απάλειψη ορισμένων εξαιρέσεων.
    Και οι δυο αυτές παράμετροι αποτελούν μνημονιακή υποχρέωση και όπως είπε ο κ. Χουλιαράκης η νέα κυβέρνηση θα δει ξανά τους συντελεστές με βάση την πηγή των εισοδημάτων, διότι, όπως ο ίδιος εξήγησε, σήμερα καταγράφεται απώλεια εσόδων.
    Το «εφιαλτικό» για τους φορολογούμενους είναι ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο καθιέρωσης ενιαίας κλίμακας φορολόγησης των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων, αγνοώντας εάν το εισόδημα προέρχεται από μισθούς-συντάξεις, ελεύθερα επαγγέλματα ή ενοίκια.
    Τα δύο άλλα πεδία που ξεχώρισε είναι οι δράσεις για ανάσχεση της ύφεσης, χαρακτηρίζοντας «κλειδιά» για την ανάκαμψη την επιτάχυνση της άρσης των capital controls και την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.
    Ανέφερε μάλιστα ότι εντός των ημερών θα υπάρξει νέα υπουργική απόφαση για περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών, ενώ για το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης έχει δημιουργηθεί κοινή ομάδα εργασίας με την ΤτΕ ΕΛΛ -1,07%.


    Στο τρίτο πεδίο προτεραιότητας στη θητεία ως υπηρεσιακού υπουργού, ο κ. Χουλιαράκης τοποθέτησε την έγκαιρη εκταμίευση των χρημάτων για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, αποδίδοντας έμφαση στην προετοιμασία που έχει γίνει για την εξόφληση χρεών των νοσοκομείων.
    Είναι προφανές ότι δίνοντας ώς επικοινωνιακό πυροτέχνημα μια περεταίρω χαλάρωση στα capital controls η κυβέρνηση θα αρχίσει πάλι το κυνήγι στους χαμηλόμισθους και στους χαμηλοσυνταξιούχους.
    Οι πληροφορίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία αναφέρουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να αυξήσει το αφορολόγητο από τα 9.000 στα 12.000 ευρώ αλλά αν κάποιος το υπερβεί θα χάνει όλο το αφορολόγητο!!!
    Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς αντίστοιχη φορολογική πολιτική ακολούθησε και ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αρνητικά αποτελέσματα, αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του η φοροδιαφυγή οργίασε!!!

    πηγή


    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Έρχεται «πετσόκομμα» στις φοροαπαλλαγές Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top