• Latest News

  Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

  ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ

  24-ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚH(1/11) ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ 
  48-ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ (2-3/11) ΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ. ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖ. ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (3/11) 
  Αφετηρία κινητοποιήσεων αποτελεί η ερχόμενη βδομάδα, αρχής γενομένης από σήμερα,για τα σωματεία και τα συνδικάτα, εν όψει και της κρίσιμης επερχόμενηςπανελλαδικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη.  
  Την αρχή έκανε η Ενωση Εμποροϋπαλλήλων, η οποία πραγματοποίησε σήμερα Κυριακή (1/11/15) απεργία, αντιδρώντας στην απόφαση των Εμπορικών Συλλόγων να μείνουν τα καταστήματα ανοιχτάτις Κυριακές στη διάρκεια της εκπτωτικής περιόδου.  
  Με πανό και συνθήματα, όπως «Κανένα μαγαζί ανοιχτό την Κυριακή» και «Ποτέ δουλειά την Κυριακή», εμποροϋπάλληλοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από πολυκατάστηματα που βρίσκονται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Τσιμισκή.  
  48 ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΗΡΥΞΕ Η ΠΝΟ  
  Την σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), η οποία κήρυξε48ωρη απεργία την ερχόμενη Δευτέρα και την Τρίτη, ορθώνοντας το ανάστημά της απέναντι σταμνημόνια, τις νέες απαιτήσεις της τρόικας και τη λιτότητα.  
   «Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας» σημειώνεται στην ανακοίνωση της.  
  Η Ομοσπονδία ζητεί επίσης την κατανόηση και τη συμπαράσταση των πολιτών, διότι, όπως αναφέρει, «ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία».  
  «Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχόμενη νέαχιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές» καταλήγει η ΠΝΟ.  
  ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΜΜ  
  Προειδοποιητική στάση εργασίας για την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου, από τις 21:00 έως τη λήξητης κυκλοφορίας, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς της Αθήνας, «καταγγέλλοντας με αυτόν τον τρόπο την κακοδιαχείριση στα μέσα μαζικής μεταφοράς ή ακόμα και την ολιγωρία των υπευθύνων για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος».  
  Τα Σωματεία Ηλεκτροδηγών και λοιπών εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ (ΣΗΕΚ), Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής (ΣΗΤΑ), Σύλλογος εργαζομένων Τραμ (ΣEΤ) και Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ, σε κοινή ανακοίνωση τους σημειώνουν ότι στο νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης που αποτελεί και παράρτημα του τελευταίου νόμου (4337/15), δεν υπάρχει κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός, ούτε ποσοτικά στοιχεία -προβλέψεις ή στόχοι- που να εκτιμούν το όφελος που θα προκύψει.  
  Αντιθέτως, από τα στοιχεία που περιγράφει, όπως υποστηρίζουν οι σύλλογοι των εργαζομένων, το βέβαιο είναι ότι οι «περικοπές δαπανών και προσωπικού» που θα προκύψουν από πιθανές συγχωνεύσεις υπηρεσιών, θα δημιουργήσουν ανάγκες που θα καλυφθούν από εργολάβους. Προφανώς επίσης, η «οικονομία κλίμακας» που ενδεχομένως θα προκύψει, θα χρησιμοποιηθεί ως αμοιβή του όποιου εξωτερικού-διεθνούς συμβούλου που θα αναλάβει το έργο του σχεδιασμού.  
  Τέλος, στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στα προβλήματα των «ελλείψεων σε τροχαίο υλικό στην Γραμμή 1, καθώς και στο χρονίζον πρόβλημα της παραλαβής των συρμών 3ης σειράς στο Μετρό».

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: ΣΕΙΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
  Scroll to Top