• Latest News

    Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

    ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

    ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ H ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ ΣΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΛΙΚΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ
    Με κύριο σύνθημα «Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά. Οι μαθητές στο δρόμο ακόμη μια φορά», απαιτώντας το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, χιλιάδες μαθητές, από εκατοντάδες σχολεία της Αττικής πραγματοποίησαν μια από τις μαζικότερες πορείες των τελευταίων ετών σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις σε καθηγητέςβιβλίαυποδομές και υλικά.  
    Η κινητοποίηση, που αποφασίσθηκε μέσω διαδικτύου, χαρακτηρίστηκε προειδοποιητική και αφορά τ ακενά στα σχολεία, το νόμο για το ''νέο λύκειο'', τη δωρεάν και ασφαλή μεταφορά για όλους τους μαθητές και την προάσπιση της Δημόσιας Παιδείας.  
    Σημειώνεται πως η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, καλώντας σε μαζική συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης.  
    «Σχολεία από όλες τις μεριές της Ελλάδας παίρνουν αποφάσεις για αγωνιστικές δράσεις και συλλαλητήρια σε όλη την χώρα στις 2 Νοέμβρη και καλούν σε αγωνιστικό συντονισμό. Συνάδελφοι, τα προβλήματα των μαθητών είναι και δικά μας προβλήματα. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας», αναφέρεται στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ.  
    Στο πλευρό των μαθητών συντάσσεται και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής.    
    ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ  
    Από εννέα σχολεία των Χανίων «άνοιξε» σήμερα η αυλαία των καταλήψεων σχολικών μονάδων στα Χανιά ενώ παράλληλα το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο μαθητών στην πλατεία δημοτικής αγοράς και πορεία των συμμετεχόντων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.  
    Κατά τη διάρκεια της πορείας οι μαθητές φώναζαν συνθήματα ζητώντας την ενίσχυση της δημόσιας - δωρεάν παιδείας, ενώ όταν η πορεία έφτασε έξω από το δημαρχείο της πόλης πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη καθιστική διαμαρτυρία.  
    Την απόφαση για κινητοποιήσεις πήρε το συντονιστικό όργανο των μαθητών ενώ στα αιτήματα των μαθητών εξέφρασε τη συμπαράστασή της η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης και η Ένωση Γονέων Χανίων.
    Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν αλλαγές στο σύστημα της εκπαιδευτικής διαδικασίας και εξέτασης μαθητών κυρίως στο λύκειο, τη χορήγηση δωρεάν ξενόγλωσσων βιβλίων καθώς και την κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
    Υπό κατάληψη ήταν σήμερα τα γυμνάσια Κουνουπιδιανών, Σούδας, 1ο και 2ο Γυμνάσιο και το γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, ενώ οι μαθητές στο 4ο γυμνάσιο προχώρησαν σε αποχή.
    Από τα λύκεια υπό κατάληψη ήταν το 3ο λύκειο Χανίων καθώς και το λύκειο Κισάμου και τα ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, Βρυσών και Κισάμου.

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΙ ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top