• Latest News

    Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

    Κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο μαθητές, ναυτεργάτες και αγρότες

    Μαθητικές κινητοποιήσεις τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, με μια σειρά αιτημάτων όπως η διασφάλιση της χρηματοδότησης για τα σχολεία και η κάλυψη των κενών σε εκπαιδευτικούς. Στην Αθήνα, μαθητικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 στα Προπύλαια, ενώ θα προηγηθεί στις 10.00 στον ίδιο χώρο, συναυλία. Παράλληλα, η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάση εργασίας για την ίδια μέρα από τις 11.00 έως τις 14.00 και καλεί σε συμμετοχή των καθηγητών στη μαθητική κινητοποίηση. Να στηρίξουν το μαθητικό συλλαλητήριο καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής.

    Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια Δευτέρα και Τρίτη
    Όλα τα πλοία θα παραμείνουν με δεμένους κάβους και δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, τονίζει με ανακοίνωσή της, για τους επιβάτες των επιβατηγών πλοίων, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), που έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία η οποία θα αρχίσει στις 06:00 την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη. Παράλληλα η ΠΝΟ καλεί ειδικά τις εταιρείες των πλοίων που μεταφέρουν πρόσφυγες, να το κάνουν μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής. Η Ομοσπονδία ζητά την κατανόηση και την πλήρη συμπαράσταση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και όλων των Ελλήνων εργαζομένων διότι, όπως αναφέρει, ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία.
    Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο, τονίζεται, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας.
    «Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχομένη νέα χιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», καταλήγει η ΠΝΟ.

    Κατεβαίνουν στην Αθήνα οι αγρότες της Β. Ελλάδας
    Στο μεταξύ, την αποχώρησή τους από τον κόμβο της Κουλούρας αποφάσισαν προχθές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας και σε νέα τους συνάντηση, τις προσεχείς ημέρες, θα επιλέξουν τη νέα μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης. Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο της Κουλούρας στήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2015, με αγρότες και κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται για τα προωθούμενα μέτρα, κυρίως αναφορικά με το ασφαλιστικό και φορολογικό τους. Στο μεταξύ, "άκαρπη" χαρακτηρίστηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας του μπλόκου της Κουλούρας με το διοικητή του ΟΓΑ, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, την Πέμπτη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας, η κάθοδος στην Αθήνα θεωρείται "περισσότερο από σίγουρη". Απλώς, όπως εξήγησε, αγρότες και κτηνοτρόφοι περιμένουν να "κλειδώσει" η ημερομηνία ψήφισης του σχετικού νομοσχεδίου.

    Απεργία στις 12 Νοεμβρίου κήρυξε η ΑΔΕΔΥ
    Σε απεργία στις 12 Νοεμβρίου προχωρά η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις πολιτικές της κυβέρνησης και στα μέτρα «εις βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων». Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί. Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο διεκδικούν:
    • Κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος με διατήρηση των συνταξιοδοτικών παροχών του.
    • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την επαρκή στελέχωση των Δημοσίων Υπηρεσιών, με έμφαση στους τομείς της Υγείας, Παιδείας, Αυτοδιοίκησης και Ασφαλιστικών ταμείων, με παράλληλη αύξηση της χρηματοδότησης και διατήρηση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους.
    • Επανακατάταξη στα μισθολογικά κλιμάκια όλων των εργαζομένων στο Δημόσιο με άμεσο «ξεπάγωμα» των μισθών. Νέο μισθολόγιο με αποκατάσταση των απωλειών και ακώλυτη μισθολογική- βαθμολογική εξέλιξη.
    • Καθιέρωση δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
    • Διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο όλων των στρατηγικών τομέων της ελληνικής Οικονομίας.
    • Αποτροπή της εκποίησης του δημόσιου πλούτου.
    • Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων, φορολογίας, με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των αυξημένων συντελεστών ΦΠΑ και την καθιέρωση ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.
    • Διασφάλιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.
    • Κατάργηση παλαιών και νέων μνημονίων.
    • Διαγραφή του χρέους.

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κινητοποιήσεις αρχίζουν από αύριο μαθητές, ναυτεργάτες και αγρότες Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top