• Latest News

    Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

    ΜΑΤ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

    Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΒΑΡΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΛΗΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ  
    Άγρια επίθεση των ΜΑΤ με γκλομπς,δακρυγόνα και βόμβες κρότου λάμψης σημειώθηκε το Σάββατο το απόγευμα στιςΚαστανιές του Έβρου ενάντια σε διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν πορεία με βασικό αίτημα την κατάργηση του φράχτη στα σύνορα.      
    Πλήθος διαδηλωτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση πορεύοντο ειρηνικά προς το χώρο του τελωνείου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, όμως, εμπόδισαν αναίτια τους διαδηλωτές να συνεχίσουν την πορεία τους, κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.      
    Κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν η απομάκρυνση του φράχτη στα σύνορα, τον οποίο χαρακτηρίζουν«σύμβολο αποκλεισμού» και «αιτία των πνιγμών προσφύγων και μεταναστών στο Αιγαίο».
    ΤΟ Γρ. Τύπου της Λαϊκής Ενότητας, με αφορμή την βάρβαρη και αναίτια επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων ενάντια στους ειρηνικούς διαδηλωτές στις Καστανιές του Έβρου, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
    ΔΩΡΑ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΣ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΜΑΤ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
    Καταγγέλλουμε την βάρβαρη και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ και των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων με χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενάντια σε ειρηνικούς διαδηλωτές στις Καστανιές του Έβρου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία ενάντια στον απάνθρωπο φράκτη στον Έβρο.
    Είναι θλιβερό ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, την ώρα που ψηφίζει στη Βουλή, μαζί με τις άλλες μνημονιακές δυνάμεις ΝΔΠΑΣΟΚΠοτάμιΈνωση Κεντρώων, δώρα πολλών δις. ευρώ στο τραπεζικό κεφάλαιο, να δίνει εντολές για χρήση αστυνομικής βίας και δακρυγόνων ενάντια σε διαδηλωτές που διεκδικούν, μάλιστα, ένα αίτημα που ήταν βασική προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ, πριν τη μνημονιακή μετάλλαξη του.
    Iskra

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΑΤ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΚΡΟΤΟΥ ΛΑΜΨΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top