• Latest News

    Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

    Μουζάλας: Γιατί δεν ρίχνουμε τον φράκτη στον Έβρο

    Απαντήση στο ερώτημα γιατί δεν πέφτει ο φράκτης στον Έβρο προκειμένου να μπει ένα τέλος στις καθημερινές τραγωδίες που έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε έναν απέραντο υγρό τάφο δίνει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας. «Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που σε αυτή τη φάση δεν καθιστούν πρόσφορη την ιδέα να ανοίξει ο Έβρος», δηλώνει στο Βήμα της Κυριακής.


    Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας δηλώνει ότι προς το παρόν αποκλείεται να πέσει ο φράχτης στον Έβρο.

    Παράλληλα, εκφράζει τον φόβο του για τον κίνδυνο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο εγκλωβισμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα».

    Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, πρόκειται να μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, προκειμένου να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπα, με τα αληθινά πρόσωπα της προσφυγικής κρίσης.

    Το Σάββατο ένταση σημειώθηκε στις Καστανιές του Έβρου όταν 500 περίπου διαδηλωτές του Συντονιστικού Ενάντια στον Φράχτη του Έβρου στην προσπάθειά τους να περάσουν τα σύνορα και να πλησιάσουν στον φράχτη απωθήθηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με δακρυγόνα και κρότου λάμψης.

    Σήμερα τα ξημερώματα δύο ακόμη ναυάγια κόστισαν τη ζωή σε 13 πρόσφυγες. Ανάμεσα τους δύο μικρά παιδιά και 4 βρέφη που πνίγηκαν μόλις 6 μέτρα μακριά από τις ακτές της Σάμου.
    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Μουζάλας: Γιατί δεν ρίχνουμε τον φράκτη στον Έβρο Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top