• Latest News

    Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

    Δημοσκόπηση MRB: Μεγάλο προβάδισμα Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ


    Η δημοσκόπηση της MRB, για λογαριασμό της Real News δίνει εντυπωσιακό προβάδισμα στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ, έναντι των άλλων υποψηφίων.

    Πέντε βδομάδες πριν την κρίσιμη εκλογή, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έρχεται πρώτος, τόσο στο σύνολο των ψηφοφόρων όσο και σε εκείνους που σίγουρα ή μάλλον σίγουρα θα πάνε να ψηφίσουν στις 22 Νοεμβρίου.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο κ. Μεϊμαράκης προηγείται με μεγάλη απόσταση καθώς συγκεντρώνει 47,5%, ενώ ακολουθούν Τζιτζικώστας με 19,9%, Κυριάκος Μητσοτάκης με 16,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 10,1%.

    Μεταξύ εκείνων που έχουν ψηφίσει έστω μια φορά στο παρελθόν Νέα Δημοκρατία, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διατηρεί επίσης σαφές προβάδισμα, αν και σε αυτήν την περίπτωση μειώνεται η διαφορά.

    Ο νυν πρόεδρος του κόμματος προηγείται με 37,2% και ακολουθούν ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 27,9%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 14,4% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 6,4%.

    Σε ότι αφορά στα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουν οι ψηφοφόροι της ΝΔ τον επόμενο αρχηγό, η δημοσκόπηση της MRB δείχνει ότι αυτά είναι κυρίως πέντε. Οι "γαλάζιοι ψηφοφόροι" φαίνεται πως ενδιαφέρονται ο νέος αρχηγός «να μπορεί να προτείνει ρεαλιστική πολιτική εξόδου της χώρας από την κρίση», «να είναι νέος και άφθαρτος», «να μπορεί να δημιουργήσει αίσθημα ελπίδας», «να μπορεί να αντιμετωπίσει τη διαφθορά», «να έχει εμπειρία και μακρά παρουσία στην πολιτική ζωή».

    Σημειώνεται ότι οι υποψήφιοι συνεχίζουν τις περιοδείες τους στην Ελλάδα. Ο Ευάγγελος Μειμαράκης ήταν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κοζάνη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι την Κυριακή στο νομό Βοιωτίας και ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Δράμα.

    πηγή

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δημοσκόπηση MRB: Μεγάλο προβάδισμα Μεϊμαράκη για την προεδρία της ΝΔ Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top