• Latest News

    Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

    Κανένα «ισοδύναμο» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης

    Με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ. άρχισαν πριν τις 10 π.μ. οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των «θεσμών».

    Χωρίς κανένα «ισοδύναμο» ώστε να μην εφαρμοστούν τα επαχθή μέτρα -από τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και την «τρύπα» των 150 εκατ. ευρώ που δημιουργεί το σχήμα των τριών συντελεστών μέχρι τους αγρότες, το ΕΚΑΣ και το 5ευρο στα νοσοκομεία-, κάθεται η κυβέρνηση στο τραπέζι των συζητήσεων.

    Μοναδικό «χαρτί» του κυβερνητικού επιτελείου αποτελεί το ότι η ύφεση θα είναι μικρότερη και θα απελευθερώσει έσοδα 1,2 δισ. ευρώ, θα ζητήσει από τους επικεφαλής των πιστωτών να μην εφαρμοστούν ορισμένα από τα επαχθή μέτρα.

    Από ελληνικής πλευράς μετέχουν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, o Τρύφων Αλεξιάδης και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος προσερχόμενος σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο δήλωσε ότι «δεν νομίζω πως συνδέεται η αναβολή του EuroWorking Group με την διαπραγμάτευση». Aργότερα αναμένεται και ο υπουργός Οικονομίας Γ.Σταθάκης.

    Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές κύριος λόγος της αναβολής της τηλεδιάσκεψης φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τα προαπαιτούμενα στο σύνολό τους.

    Εκτός από το γεγονός ότι το «κουαρτέτο» αναμένεται να «ξεσκονίσει» όλες τις εκκρεμότητες που απομένουν για να συμπληρωθούν τα 49 προαπαιτούμενα και να εκταμιευτεί η δόση των 2 δισ. ευρώ, θα δρομολογήσει και τα επιπλέον μέτρα που θα πρέπει να λάβει η κυβέρνηση για την «ουρά» του 1 δισ. ευρώ.

    Ο κ. Τσακαλώτος θα έχει την ευκαιρία να τα ξαναπεί και το απόγευμα με τους δανειστές, οπότε και θα ανοίξει όλη η «βεντάλια» των θεμάτων. Στη δεύτερη συνάντηση που θα γίνει στις τις 6 μ.μ. θα λάβει μέρος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης.

    Αντικείμενο της απογευματινής συνάντησης θα είναι θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών (οικονομικές-δημοσιονομικές εξελίξεις, προϋπολογισμός 2016, φορολογία).
    efsyn.gr

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Κανένα «ισοδύναμο» στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top