• Latest News

    Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

    Δήλωση σοκ από Νετανιάχου:Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους

    Παγκόσμιο σάλο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Β. Νετανιάχου, ότι ο Χίλτερ δεν ήθελε να εξοντώσει αλλά να ...απελάσει τους Εβραίους.

    Εκπληξη, οργή και σάλο στο Διαδίκτυο έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Ισραηλινού Πρωθυπουργού, Βενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος μιλώντας ενώπιον ακροατηρίου στο Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο τόνισε πως ο Αδόλφος Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους, αλλά να τους… απελάσει.

    Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό ο μουφτής της Ιερουσαλήμ, Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί, έπεισε τον Γερμανό δικτάτορα να προχωρήσει στην μαζική εξόντωση των Εβραίων δίνοντάς του ουσιαστικά την ιδέα του Ολοκαυτώματος.

    Σύμφωνα με τον Νετανιάχου, οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί το Νοέμβριο του 1941.

    «Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους εκείνη την εποχή, ήθελε να τους απελάσει», είπε ο Νετανιάχου. «Και ο Χάτζι Μοχάμεντ Αμίν Αλ-Χουσεϊνί πήγε στον Χίτλερ και του είπε: "Αν τους απελάσεις θα έρθουν εδώ”. “Και τι πρέπει να κάνω μαζί τους;”, ρώτησε ο Χίτλερ. “Να τους κάψεις”, ήταν η απάντηση που δέχτηκε».


    Απαιτείται επανόρθωση

    Ο επικεφαλής της ισραηλινής αντιπολίτευσης, Ισαάκ Χερτζόγκ, έκανε λόγο για «επικίνδυνη παραποίηση της ιστορίας» απαιτώντας από τον πρωθυπουργό να επανορθώσει.

    Πολλοί είναι, επίσης, οι ιστορικοί που κάνουν λόγο για σοβαρό λάθος.

    «Ο Νετανιάχου μειώνει τον ναζισμό και τον ρόλο που έπαιξε αυτός ο απαίσιος τύραννος, Αδόλφος Χίτλερ, σε αυτή την τρομερή τραγωδία που έπληξε τον λαό μας στο Ολοκαύτωμα. Τα σχόλια του πρωθυπουργού είναι παιχνίδι στα χέρια των αρνητών του Ολοκαυτώματος», δήλωσε ο Χερτζόγκ.

    «Ίσως πρέπει να κάνουμε εκταφή στις σορούς των 33.771 Εβραίων...»

    ΄Εντονη ήταν κι η αντίδραση των Παλαιστινίων. Αξιωματούχος κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι επιχειρεί να «αθωώσει» τον Χίτλερ.

    «Ίσως πρέπει να κάνουμε εκταφή στις σορούς των 33.771 Εβραίων που δολοφονήθηκαν στο Μπαμπι Γιαρ τον Σεπτέμβριο του 1941, δύο μήνες πριν ο μουφτής και ο Χίτλερ συναντήθηκαν και να τους ενημερώσουμε για το γεγονός ότι οι ναζί δεν είχαν καμία πρόθεση να τους καταστρέψουν», ανέφερε η Ζεβάχα Γκαλόν από το κόμμα Μέρετζ.

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κάνει ανάλογες δηλώσεις. Το 2012 είχε χαρακτηρίσει τον μουφτή της Ιερουσαλήμ, Αλ-Χουσεϊνί, «αρχιτέκτονα» του Ολοκαυτώματος.

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δήλωση σοκ από Νετανιάχου:Ο Χίτλερ δεν ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top