• Latest News

    Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

    Τρέμουν στο Μαξίμου για το πρώτο κύμα αντιδράσεων

    Αντιμέτωπη με σειρά κινητοποιήσεων και αντιδράσεων από συνδικάτα και φορείς της χώρας, έρχεται για πρώτη φορά η κυβέρνηση της αριστεράς. Στο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός για το πώς θα αντιμετωπιστούν οι αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων καθώς όχι μόνο αποδυναμώνουν την επιτάχυνση και την πορεία του κυβερνητικού έργου, αλλά προκαλούν και αλυσιδωτές αντιδράσεις με συνέπεια η πίεση των δανειστών να γίνεται ολοένα και πιο σκληρή.

    Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με τα συνδικάτα, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει ρήγματα - αν όχι στο εσωτερικό της, στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που με την εύθραυστη πλειοψηφία τη στηρίζουν.

    Ήδη το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας αύριο Πέμπτη, με κορυφαία αυτά σε Αθήνα, στην Ομόνοια στις 18:30, Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου 18:30, Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου 18:30 και Ηράκλειο στην πλατεία Ελευθερίας στις 19:00.

    Τα πλοία δένουν στις 2 έως 4 Νοεμβρίου, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 48ωρη απεργία, οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ για τον Νοέμβριο, ενώ κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και στο λιμάνι.

    Στις 12 Νοεμβρίου, λίγο πριν από την ψήφιση του ασφαλιστικού, αλλά και του προϋπολογισμού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη απεργία, «ζεσταίνοντας» τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και τις καταλήψεις που έχουν αρχίσει στα σχολεία.
    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τρέμουν στο Μαξίμου για το πρώτο κύμα αντιδράσεων Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top