• Latest News

    Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

    Είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών από την ταμειακή!

    Διέψευσε τα σενάρια περί παροχής συντάξεων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ έκανε λόγο για εκλογίκευση του συστήματος

    Αναφερόμενος στον νέο τρόπο είσπραξης των ασφαλιστικών εισφορών από ιδιοκτήτες καταστημάτων και ελεύθερους επαγγελματίες ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα κοινωνικής ασφάλισης Tάσος Πετρόπουλoς είπε: "Θα εισπράττουμε πραγματικά την εισφορά και δεν θα μας διαφεύγει με τρόπους που θα βρούμε κατά την είσπραξη των εισοδημάτων με τις αποδείξεις. Ένας τρόπος είναι και με το Taxisnet. Το μελετάμε και ενδεχομένως να θέσουμε τους κανόνες και να εφαρμοστεί και μέσα στο 2015. Όταν κόβει μια απόδειξη πληρωμής το κατάστημα θα έχει και ένα ποσοστό που θα είναι για την κοινωνική ασφάλιση. Θα συγκεντρώνεται θα εκκαθαρίζεται και θα αποδίδεται".

    Ο ίδιος τόνισε πως μελετάται πρόγραμμα με βάση το οποίο οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να καταβάλλουν επιπλέον χρήματα για την ασφάλισή τους δημιουργώντας τον προσωπικό τους "κουμπαρά" από τον οποίο θα μπορούν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα να αποσύρουν τα χρήματά τους εάν το επιθυμούν. Στόχος της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει νέα αποθεματικά για τα ασφαλιστικά ταμεία ώστε να αυξηθεί η ρευστότητά τους.

    Ο αρμόδιος υφυπουργός διέψευσε τα σενάρια περί παροχής συντάξεων βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, ενώ έκανε λόγο για εκλογίκευση του συστήματος. «Δεν πρόκειται έτσι απλά να κόψουμε τις συντάξεις των ανθρώπων» είπε και εξήγησε πως θα υπάρξει σύνδεση των συντάξεων με τις εισφορές των ασφαλισμένων.

    πηγή


    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Είσπραξη ασφαλιστικών εισφορών από την ταμειακή! Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top