• Latest News

    Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

    Τα «Κοσμήματα» του Μπολσόι λάμπουν και στην Αθήνα

    Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών συνεχίζει τη συνεργασία του με το φημισμένο ρώσικο χορευτικό συγκρότημα με την προβολή του «Jewels» του Ζωρζ Μπαλανσίν στις 8 Νοεμβρίου.

    Η πολυαναμενόμενη συνεργασία με το Μπαλέτο Μπολσόι του Μεγάρου Μουσικής προχωράει. Μετά από τη «Ζιζέλ» την Κυριακή 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα Βanquet θα προβληθεί η παράσταση της τρίπτυχης χορογραφίας του «Jewels» (Κοσμήματα) σε μουσική των Στραβίνσκι, Φωρέ και Τσαϊκόφσκι από το corps de ballet του συγκροτήματα, με κορυφαίους τους Όλγκα Σμιρνόβα, Σεμυόν Τσούντιν, Βλαντισλάβ Λαντράτοφ, Άννα Τιχομίροβα και Εκατερίνα Κρυσάνοβα. Πρόκειται για ένα από τα πιο απαιτητικά και γοητευτικά έργα του χορογράφου που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο New York State Theatre, στις 13 Απριλίου 1967.

    Καθεμία από τις τρεις πράξεις των «Jewels» φέρει το όνομα ενός πολύτιμου λίθου. Η πρώτη τιτλοφορείται «Σμαράγδια», είναι αφιερωμένη στη Γαλλική Σχολή Μπαλέτου, ενώ τη μουσική υπογράφει ο Γκαμπριέλ Φωρέ (αποσπάσματα από τα έργα «Πελλέας και Μελισσάνθη» και «Σάυλοκ»). Η δεύτερη φέρει τον τίτλο «Ρουμπίνια», αποτελεί φόρο τιμής στην Αμερικανική Σχολή και βασίζεται μουσικά στο Καπρίτσιο για πιάνο και ορχήστρα του Ίγκορ Στραβίνσκι, ενώ η τρίτη και τελευταία πράξη –τα «Διαμάντια»– είναι εμπνευσμένη από την Τρίτη Συμφωνία του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι και τιμά τη Ρωσική Σχολή.


        

    «Jewels» σε μαγνητοσκόπηση από το Μπαλέτο Μπολσόι, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κυριακή 8 Noεμβρίου, ώρα 17:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά) και 15 € (γενική είσοδος). Πληροφορίες για το κοινό και κρατήσεις τηλ. 210 72.82.333 και www.megaron.gr

    ΠΡΟΣΕΧΩΣ: Τον προσεχή Δεκέμβριο, οι φίλοι του χορού μπορούν να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση από τη Μόσχα την Κυρία με τις καμέλιες σε χορογραφία του Τζον Νοϋμάγερ (6/12, νέα παραγωγή).

    πηγή

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Τα «Κοσμήματα» του Μπολσόι λάμπουν και στην Αθήνα Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top