• Latest News

  Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου 2015

  Έκκληση αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα απηύθυνε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

  Η ομιλία της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων στον ΟΗΕ

  Για θυματοποίηση της Ελλάδας και του λαού της τα τελευταία χρόνια έκανε λόγο η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την ομιλία της στην 4η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων στον ΟΗΕ, που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της 70ης επετείου από την ίδρυση του ΟΗΕ, που συμπίπτει με την 70η επέτειο από τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
  Η κ. Κωνσταντοπούλου απηύθυνε έκκληση αλληλεγγύης κι έκανε λόγο για μνημονιακές πολιτικές που κατέληξαν σε βαριές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδίως των κοινωνικών δικαιωμάτων, των θεμελιωδών ελευθεριών και καθεαυτού του κράτους δικαίου.
  "Αυτά που παρουσιάστηκαν ως δανειακές συμβάσεις “διάσωσης” είχαν ως αποτέλεσμα τη δυστυχία, την εκτίναξη της ανεργίας σε ποσοστά ρεκόρ (72% στις νέες γυναίκες και 60% στους νέους άνδρες), οδήγησαν στη μετανάστευση εκατοντάδων χιλιάδων νέων ανθρώπων, σε έκρηξη των αυτοκτονιών, στην περιθωριοποίηση των νέων, των ηλικιωμένων, των αδυνάμων, των φτωχών, των μεταναστών, των προσφύγων, με τα μισά παιδιά της χώρας να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σε συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης, που τεκμηριώνεται στις εκθέσεις και τις δημόσιες δηλώσεις των Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις συνέπειες του δημοσίου χρέους στα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και σε μια σειρά διεθνών δικαστικών αποφάσεων και πορισμάτων" είπε χαρακτηριστικά.
  Αναφέρθηκε στα ευρήματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους του Ελληνικού Κοινοβουλίου που έδειξαν πως "οι πιστωτές ενεργούσαν κακόπιστα, διότι εν γνώσει τους επιβάρυναν τη χώρα με ένα χρέος που δεν είναι βιώσιμο, με στόχο τη διάσωση των γερμανικών, των γαλλικών και των ελληνικών ιδιωτικών τραπεζών" και πρόσθεσε:
  "Παρά τα συγκεκριμένα ευρήματα, οι δανειστές της Ελλάδας επέμειναν να αγνοηθεί η εντολή του Ελληνικού λαού. Στις 25 Ιουνίου, απηύθυναν 48ωρο τελεσίγραφο στην Ελληνική Κυβέρνηση, ζητώντας της να δεχθεί αντίθετα με τη λαϊκή εντολή, μία σειρά μέτρων που αποδομούν το εργατικό δίκαιο, καταργούν τις εγγυήσεις κοινωνικής ασφάλισης και τη νομική προστασία των υπερχρεωμένων πολιτών, ενώ ταυτόχρονα απαιτούν το ξεπούλημα των πιο πολύτιμων περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου, δημόσιων επιχειρήσεων και δημοσίων υποδομών. Όλα να πουληθούν ή να χαριστούν προκειμένου να αποπληρωθεί ένα χρέος μη βιώσιμο και απεχθές".
  Σχετικά με το δημοψήφισμα η Πρόεδρος της Βουλής είπε:

  "Η Ελληνική Βουλή αποδέχθηκε την πρόταση της Ελληνικής Κυβέρνησης να διενεργηθεί δημοψήφισμα για το τελεσίγραφο και ο Ελληνικός λαός με μεγάλη πλειοψηφία 62%, απέρριψε τα μέτρα.
  Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγήθηκε του δημοψηφίσματος, διεθνείς και ξένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι προσπάθησαν να επηρεάσουν την έκβαση του αποτελέσματος μέσω δηλώσεων που τρομοκρατούσαν το λαό.
  Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε με κλειστές τράπεζες και περιορισμούς κεφαλαίων, ως αποτέλεσμα της άρνησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να παράσχει ρευστότητα μετά την προκήρυξη του δημοψηφίσματος.
  Και όμως, υπερίσχυσε η δημοκρατία.
  Ο Ελληνικός λαός μίλησε ξεκάθαρα και το 62% ψήφισε ΟΧΙ στα κοινωνιοκτόνα μέτρα.
  Αυτά που ακολούθησαν αποτελούν εφιάλτη για κάθε δημοκρατική συνείδηση και όνειδος.
  Οι δανειστές αρνήθηκαν να λάβουν υπόψιν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Επέμειναν στην υιοθέτηση μέτρων ακόμη σκληρότερων από αυτά που απορρίφθηκαν, υπό την απειλή πρόκλησης τραπεζικής κατάρρευσης και ανθρωπιστικής καταστροφής".
  Μην επιτρέψετε να εξαφανισθεί η δημοκρατία στον τόπο όπου γεννήθηκε

  Στη συνέχεια έκανε λόγο για νομοθέτηση υπό καθεστώς εκβιασμού και χρήση του δημόσιου χρέους προκειμένου να συρρικνωθεί η Δημοκρατία για να καταλήξει ως εξής:
  "Σας καλώ, με την ιδιότητά σας ως Κοινοβουλευτικών και Προέδρων Κοινοβουλίων να υποστηρίξετε την αξίωση για Δημοκρατία και αυτονομία των Κοινοβουλίων απέναντι στον εκβιασμό του χρέους.
  Σας καλώ να υποστηρίξετε την πρωτοβουλία της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και της ad hoc Επιτροπής για την Αναδιάρθρωση του Κρατικού Χρέους καθώς και τις πρωτοβουλίες των Ανεξάρτητων Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τις επιπτώσεις του δημοσίου χρέους στα ανθρώπινα δικαιώματα.
  Μην επιτρέψετε να εξαφανισθεί η δημοκρατία στον τόπο όπου γεννήθηκε.
  Μην επιτρέψετε να υπάρξουν και άλλα Κοινοβούλια τα οποία θα εξαναγκασθούν να ψηφίσουν ενάντια στη λαϊκή βούληση και τη λαϊκή εντολή που έλαβαν οι βουλευτές.
  Μην επιτρέψετε να συνθλιβούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι ανθρώπινες ζωές, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια και οι πιο πολύτιμες αξίες των Ηνωμένων Εθνών για να υπηρετηθεί το τραπεζικό σύστημα.
  Ο κόσμος που θέλουν οι λαοί δεν μπορεί να οικοδομηθεί χωρίς τους λαούς του κόσμου".

  πηγή

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Έκκληση αλληλεγγύης προς τον Ελληνικό λαό και την Ελλάδα απηύθυνε η Ζωή Κωνσταντοπούλου Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
  Scroll to Top