• Latest News

    Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

    Δανειστές για ελάφρυνση χρέους: Ναι μεν, αλλά…

    Αν και η συζήτηση για την αναδιάρθρωση και ελάφρυνση του ελληνικού χρέους γίνεται όλο και πιο… ζωντανή, οι δανειστές θέτουν έναν πολύ βασικό όρο: Την πλήρη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων απ΄ όποια κυβέρνηση προκύψει.
    Ο γενικός διευθυντής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημείωσε, από τη Λιουμπλιάνα όπου βρίσκεται, ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα προχωρήσει μόνον εάν οι μεταρρυθμίσεις εφαρμοστούν από τη χώρα μας.
    Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα αρωγής.
    «Δεν έχει καθοριστεί σε τι βαθμό θα συνεισφέρει το ΔΝΤ, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχει αργότερα φέτος», δήλωσε ο Ρέγκλινγκ.
    Πρόσθεσε ότι ενώ μειώνεται το μερίδιο του ΔΝΤ στην βοήθεια προς την Ελλάδα, το ΔΝΤ, «ποτέ δεν θα αποχωρήσει εντελώς» από την παροχή βοήθειας προς την κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς αυτές οι χώρες είναι τα μέλη του.
    Ο ίδιος επεσήμανε επίσης ότι τα τελευταία πέντε χρόνια το ΔΝΤ παρείχε στα κράτη-μέλη της ΕΕ περισσότερη βοήθεια απ’ ό,τι σε όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου συνολικά.
    Ο Ρέγκλινγκ πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι η νομισματική ένωση στην ευρωζώνη θα μπορούσε να λειτουργήσει καλά χωρίς πλήρη δημοσιονομική ένωση. «Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να προχωρήσουμε πολύ παραπέρα για την καλή λειτουργία της ευρωζώνης» δήλωσε.

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Δανειστές για ελάφρυνση χρέους: Ναι μεν, αλλά… Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top