• Latest News

  Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

  Ενας πρώην ΠΑΣΟΚ επικεφαλής στον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Αποχώρησαν μαζικά οι υπόλοιποι

  Λίγο πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας έχει γίνει άνω – κάτω μετά την απόφαση να τοποθετηθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου ο Γιώργος Παπαηλιού.
  Μετά την αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του βουλευτή Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνου Ζαχαριά, όλοι περίμεναν ότι την έδρα θα έπαιρναν είτε η Αντωνία Γιαννούλη που ήταν δεύτερη στις εκλογές του Ιανουαρίου, είτε ο Τάσος Κάβουρας που ήταν τρίτος. Τελικά η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τον 67χρονο Γιώργο Παπαηλιού, ο οποίος προέρχεται κομματικά από το ΠΑΣΟΚ.

  arheio_lipsis_custom_7.jpg

  Αυτό προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ και στα στελέχη του, με την κ. Γιαννούλη και τον κ. Κάβουρα να αποχωρούν απογοητευμένοι από το ψηφοδέλτιο. Παράλληλα, παραιτήθηκαν και μέλη της συντονιστικής επιτροπής.
  Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία είναι:
  1. Παπαηλιού Γεώργιος
  2. Κωττάκης Σταμάτης
  3. Ζούνης Πέτρος
  4. Ντασοπούλου Βασιλική
  5. Ζαφειρόπουλος Ιωάννης
  ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

  Μάλιστα, ο Τάσος Κάβουρας άφησε αιχμές στην ανακοίνωση του τονίζοντας:
  «Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές μετά την ψήφιση στη βουλή στις 12 Ιουλίου της Συμφωνίας με τους δανειστές , με ευρεία πλειοψηφία και με τριετές χρονικό πλαίσιο εφαρμογής , το διακύβευμα είναι: α) να γίνει η κατά το δυνατόν ορθή διαχείριση στη κατεύθυνση εξεύρεσης ισοδυνάμων για την ανακούφιση των κατώτατων οικονομικά στρωμάτων, αλλά και στην βέλτιστη αξιοποίηση των πακέτων οικονομικής βοήθειας και β) να υπάρξει σαφής οριοθέτηση του παλιού πολιτικού συστήματος και απόρριψη του και ενίσχυσης των δυνάμεων του αύριο που θα οδηγήσουν τη χώρα στην αποτίναξη των μνημονίων και της λιτότητας.


  Εξακολουθώ να πιστεύω ότι μόνο η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ , μπορεί να βγάλει τη χώρα από την περιδίνηση της κρίσης και των μνημονίων. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου για το νομό Αρκαδίας, έπρεπε να είναι τέτοια ώστε να εκπροσωπείται η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της όλης Αρκαδίας και ως πρωτεύουσας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Όμως, αυτό δεν επετεύχθη καθόσον υπήρξαν ιδιοκτησιακές λογικές, παλαιοκομματικές μέθοδοι και παρεμβάσεις υψηλών γνωριμιών.
  Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει την αποκλειστική ευθύνη της συγκρότησης των ψηφοδελτίων όφειλε πριν πάρει την απόφαση και την στείλει την Παρασκευή 4/09 μόνο για τυπική επικύρωση στη Τρίπολη , να σκύψει περισσότερο πάνω στα θέματα της Αρκαδίας και να αξιολογήσει όλες τις εναλλακτικές πολιτικές προτάσεις , που από πολλούς κατατέθηκαν. Σήμερα, βρισκόμαστε μπροστά στο φαινόμενο να ανακηρύσσεται βουλευτής νομού Αριστερού κόμματος δίχως κανένα κοινωνικό ή άλλο αγώνα στην Αρκαδία. Στη καθομιλουμένη και όπως ήδη σχολιάζεται στο διαδίκτυο , διορισμένος!
  Μετά από αυτή την εξέλιξη , απέσυρα την υποψηφιότητα μου , καθόσον σε διαφορετική περίπτωση θα νομιμοποιούσα αντιδημοκρατικές διαδικασίες , θα ήμουν ανακόλουθος με τις αρχές μου και θα βρισκόμουν απέναντι στο περί δικαίου αίσθημα. Η Αριστερά δεν είναι ταμπέλα , αλλά τρόπος ζωής , προσφοράς και διαχρονικής παρουσίας σε κοινωνικούς αγώνες.
  Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν και με στήριξαν στη μακρόχρονη παρουσία μου σε εκλογικές αναμετρήσεις. Να ευχαριστήσω τους φίλους και συντρόφους μου που η κοινή μας συμπόρευση ήταν έντιμη και ειλικρινής. Ο αγώνας συνεχίζεται. Παραμένω σταθερός και αταλάντευτος στην Αριστερά , στον ΣΥΡΙΖΑ».

  πηγή

  0 σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου

  Item Reviewed: Ενας πρώην ΠΑΣΟΚ επικεφαλής στον ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας: Αποχώρησαν μαζικά οι υπόλοιποι Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
  Scroll to Top