• Latest News

    Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

    Γερμανοί μηνύουν τη Μέρκελ για εσχάτη προδοσία για το προσφυγικό

    Όχι μία, ούτε δύο αλλά τετρακόσιες μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία» έχουν υποβάλει γερμανοί πολίτες εναντίον της κ. Μέρκελ για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό.

    Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στο εσωτερικό της Γερμανίας για τον τρόπο με τον οποίο η γερμανίδα καγκελάριος χειρίζεται το ζήτημα των προσφύγων. Μετά τις αντιδράσεις από τον κυβερνητικό σύμμαχο της καγκελαρίου, τους Χριστιανοκοινωνιστές, και την πτώση των ποσοστών δημοφιλίας της, η κ. Μέρκελ φαίνεται πως έχει άλλον έναν «πονοκέφαλο».

    Όχι μία, ούτε δύο αλλά τετρακόσιες μηνύσεις για «εσχάτη προδοσία» έχουν υποβάλει γερμανοί πολίτες εναντίον της για τους χειρισμούς της αναφορικά με την προσφυγική κρίση, σημειώνοντας πως η πολιτική της στο συγκεκριμένο θέμα περιορίζει την ύπαρξη της Γερμανιας και μετβάλλει τη συνταγματική τάξη.

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Die Tageszeitung» που αποκάλυψε το θέμα, καθημερινά κατατίθενται δεκάδες τέτοιες μηνύσεις, οι οποίες όμως πιθανότατα θα καταρρεύσουν ήδη από το στάδιο της προδικασίας.

    Σημειώνεται πάντως πως η μαζική υποβολή μηνύσεων δεν αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός στη Γερμανία. Ανάλογες μηνύσεις εναντίον της κυβέρνησης υποβλήθηκαν και στο παρελθόν με αφορμή την πολιτική διάσωσης του ευρώ, ενώ πολίτες που πρόσκεινται στην αριστερά έχουν υποβάλει μηνύσεις, μεταξύ άλλων για την συνεργασία του Βερολίνου με την αμερικανική υπηρεσία NSA και την συμφωνία ελεύθερου εμπορίου TTIP.

    ΠΗΓΗ

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γερμανοί μηνύουν τη Μέρκελ για εσχάτη προδοσία για το προσφυγικό Rating: 5 Reviewed By: filoilaikisenotitas
    Scroll to Top